Opel Mokka става електрически

2704
2020

Новият Opel Mokka вече е на път – все още маскиран, но напълно готов за първите важни тестове с инженерите на Opel. И е електрически! Второто поколение на Mokka е изцяло ново и неговите напълно обновени технологични решения и системи, сред които и ЕРower, преминават през последния етап на  подробни изпитания и старателни настройки преди да получи заключително одобрение и да бъде пуснат на пазара. Планира се производството на новия модел да започне през четвъртото тримесечие на тази година. Първите серийно произведени автомобили ще бъдат с електрическо задвижване и ще бъдат доставени на крайните клиенти в началото на 2021 година. Тестовите автомобили загатват за това, което засега остава скрито под маскировката – голямата жълта буква „К” отстрани на зелено-черната каросерия на изпитателните прототипи е ясен знак – „K” като в Mokka. Да, просто Mokka.

Новото поколение се освобождава от допълнителния индекс X в името, следвайки примера на бестселъра от първото поколение при дебюта му през 2012 година. Още тогава Mokka привлече вниманието и впечатли потребителите със своите компактни размери и дизайн, излъчващ усещане за здравина и издръжливост. Новото поколение на модела също е малък, здрав и издръжлив, но с много по-прогресивна и модерна философия – още по-добре пригоден за шофиране в града и с още по-ярък и впечатляващ стил. Извънредно ефективен, смел и самоуверен, и разбира се – изцяло електрически още от момента на пазарния дебют. Клиентите ще могат да се насладят на вълнуващата изцяло електрическа версия с акумулаторни батерии, но новият Opel Mokka ще продължи да се предлага и във варианти с двигатели с вътрешно горене.

Въпреки че в момента все още е маскиран, новият Opel Mokka вече ясно демонстрира своите свежи пропорции с къси преден и заден надвес на каросерията – напълно съобразени с най-новите тенденции в дизайна на марката Opel. Следващото поколение на Mokka съчетава германското инженерно майсторство с ясен, напълно лишен от излишества стилистичен език, демонстрирайки своеобразно “detox“ излъчване в автомобилния дизайн. Наред с това водачът и пътниците ще могат да се насладят и на изцяло дигитализирания интериор на новото поколение. И тук дизайнерите на Opel са обърнали голямо внимание на намаляването на всичко излишно и концентрацията върху най-важното.

Изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер сподели – „Следя много внимателно развитието на новата Mokka през последните две години и половина и съм много горд с този нов модел на Opel, който ще бъде електрически от самото начало! Мога да обещая на всички почитатели на марката, че новата Mokka ще бъде един от най-вълнуващите автомобили в нашата дълга история! Второто поколение въплъщава изцяло всичко онова, към оето марката Opel се стреми днес и в бъдеще, и смятам, че то ще промени начина, по който хората възприемат марката. Нашите инженери все още имат пред себе си доста важни задачи, но с нетърпение очаквам скоро да представим официално новата Mokka.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин