Opel Mokka става електрически, 4х4 отпада

2204
2020

Второто поколение на Opel Mokka ще бъде предлагано и като електромобил. Както и при Corsa, Opel ще предлага задвижване на ДВГ и на ток паралелно. Версията на електрическа енергия ще е базирана на СМР-платформата на PSA (Citroën/DS/Peugeot/Opel). Вероятно кросоувърът на Opel ще използва абсолютно същите задвижващи агрегати като DS 3 Crossback.

DS 3 Crossback е предлаган на бензин, дизел и ток. Така че електрическата Mokka би трябвало да генерира 136 к.с. и благодарение на батерия с капацитет 50 кВтч трябва да изминава 320 км с едно зареждане. Машините на вътрешно горене ще генерират между 100 и 150 конски сили и ще бъдат с три или с четири цилиндъра. При новата платформа вече няма да има 4х4. Освен това ще отпадне и добавката Х към името, която беше въведена през 2016 с обновяването на модела.

Прототипът Opel GT X Experimental

На разпространения от Opel кадър новата Mokka е с маскировка, но се вижда, че тя ще бъде по-скосена от предшественика си. Вероятно дизайнът ще следва линиите на концептуалния GT X Experimental от 2018. А това означава нов светлинен подпис във формата на крило и изразена чупка на предния капак. В интериора ще има изцяло дигитален кокпит, редуциран до най-важното – така че броят на бутоните ще бъде редуциран. Премиерата на новия модел вероятно ще бъде още през тази година, а стартът на продажбите трябва да бъде даден в началото на 2021.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин