Новини » Opel Manta „възкръсва“ като електромобил

Opel Manta „възкръсва“ като електромобил

1503
2021

Restomod – така се нарича нова техника в стара „опаковка“. Без значение дали ви харесва ви или не, т.нар. restomods са голям хит на тунинг сцената в момента: те се простират от Singer Porsche през Cyan Volvo до Chieftain Range Rover. Сега и Opel започва да следва новата мода, като „имплантира“ електрическо задвижване от Mokka-e на Opel Manta A – и така се ражда Opel Manta GSe ElektroMOD.

Досега Opel публикува една-единствена снимка на GSe. Тя обаче изглежда доста апетитно. На нея можете да видите неоново зелената Manta A с матов черен капак. Предната част вече е получила новото лице на марката, наречено Opel-Vizor с черни ленти и отличителни LED фарове. От друга страна, Vizor бил вдъхновен от първата Manta, което звучи като парадокс. Но да оставим това настрана, защото новата предна част идеално подхожда на електрическата Manta. Спойлер долу прави външния вид още по-спортен. В интериора има дигитален кокпит вместо класически аналогови уреди.

С 31 к.с. по-висока мощност, отколкото при Manta GT/E

Освен това Opel не разкрива много за проекта. Единствено, че GTe се задвижва от електрически мотор. И тъй като хората от Рюселсхайм разполагат само с един от този тип, е лесно да познавем кой точно. В Mokka-e и Corsa-e агрегатът има мощност от 100 кВт (136 к.с.), което е значително повече от 105-те к.с. на старата Manta GT/E. Електрическата Manta трябва да бъде и по-лека от 1,6-тонния си „първообраз“, както и да ускорява по-бързо от него (за под 9 сек от 0 до 100 км/ч). Би било прекрасно, ако за Manta хората от Opel са преработили задвижването на Mokka-e – на задно.

За съжаление – или за щастие в зависимост от вашата гледна точка – Opel Manta GSe ElektroMOD ще остане само уникат. Съдейки по пресснимката обаче, машината разполага с регистрационен номер и одобрение за движение по обществените пътища. Така че с нетърпение очакваме да я изпробваме!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин