Opel Insignia: cолиден и на възраст

Преди комбитата на Opel се наричаха Caravan и бяха олицетворение на солидна техника и огромни багажници. От 2008 година те вече се казват Sports Tourer и са израз на вашия лайфстайл. AUTO BILD ще ви разкрие както се крие под красивата външност

2703
2017

Това ни дразни

Opel, надеждният: предлаганата от ноември 2008 година Insignia по никакъв начин не противоречи на стария рекламен слоган на марката. В продължителния тест от 100 000 километра на AUTO BILD нашият 2.0 CDTI Sports Tourer получи оценка 5-. Opel-ът не запали само веднъж, защото през нощта акумулаторът се беше изтощил. Няколко пъти отказа да работи и електрическата ключалка на задния капак – поради което беше сменена. Insignia постига много добри резултати и пред TÜV. Проблемите са малко повече само при спирачните дискове и накладки и при шарнирите на окачването отзад: по тези точки TÜV има забележки към 0,4 процента от проверените тригодишни Insignia.

Течове на масло: малко масло по маркуча за нагнетявания въздух е нещо напълно нормално при турбодвигателите. Но не и течовете

Навигационната система DVD 800 изчислява маршрута бавно. По-добра и по-бърза е новата система DVD 900 (от август 2011 година)

Извод

Insignia е олицетворение на старите добродетели на Opel: надежден автомобил на добра цена. Жалкото е, че багажникът на комбито е относително малък.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин