Opel GT X Experimental (2018): поглед върху новия дизайн на Opel

0108
2018

С Opel GT X Experimental година след поемането на фирмата от концерна PSA хората от Рюселсхайм показват, в каква посока ще се развива дизайнът на марката.

За първи път CEO-то на Opel Лошелер вдига завесата на бъдещата студия GT X Experimental. Моментът е повече от подходящ – точно преди година Opel, дотогава притежание на GM, бе купен от концерна PSA. С новата концепция хората от Рюселсхаймискат още през настоящата година да покажат, как ще се развива дизайнът на Opel. GT X Experimental продължава линията на Monza Concept от 2013 и концептуалната студия GT от 2016, като е видно, че дизайнът на бъдещите модели ще се базира на тези студии.

Всичко, което се вижда и усеща, ще остане типично за Opel – така обещават от производителя относно общата техника с моделите на PSA. Дизайнът на екстериора и интериора, както и настройката на окачването на моделите ще си останат в ръцете на Opel. В кокпита ще има отчетливо разделение на управлението на инфотейнмънт система, блока на климатика и настройката на окачването –  тоест няма да има общ тъчскрийн за регулиране на всички тези системи. Opel ще продължи да залага на аналогови елементи като например регулирането на усилването на звука или климатичната инсталация. Освен това Opel ще се заеме в 15 така наречени центрове за компетентност с развойната дейност на PSA.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин