Opel Grandland X ще бъде сред акцентите на Автосалон София 2017


21
сеп.
2017

Opel, новото попълнение в алианса PSA, ще представи 4 нови автомобила, като акцентът пада върху второто поколение на Insignia. Моделът ще дефилира в две свои версии – Grand Sport и повдигнатото комби Sports Tourer, което почитателите на марката ще видят за първи път. Флагманът на германците е с близо 200 кг по-лек от досега, като освен с дизайн, прави впечатление и с голям брой високотехнологични решения. Сред тях са авангардните матрични предни IntelliLux LED светлини, както и свръхмодерен коплекс от технологии за подпомагане на водача.

В допълнение към това, Insignia ще предложи и първокласна свързаност с интеграция на смартфон функциите, която вече предлага още едно ново удобство на Opel OnStar – личният асистент (Personal Assistant). Той дава възможност на пътуващите в автомобила да правят хотелски резервации, да търсят ресторант наблизо, както и да издирват подходящи места за паркиране с помощта на служител на системата OnStar, говорещ на техния език.

При модела интересни са и 8-степенната автоматична скоростна кутия, както и системата за задвижване на четирите колела с функция „torque vectoring”, чиято цел е пренасочване на въртящия момент там, където е най-необходимо. За Insignia се предлагат високоефективни двигатели, като на върха в гамата е бензинов турбомотор с обем 2,0 литра и мощност 260 к.с.

Феновете на марката ще имат възможност да видят в София и новите кросоувъри на Opel – Crossland X и Grandland X. Първият показва предимствата на SUV-моделите на марката в граски условия, като предлага водещ в сегмента обем на багажника от 520 литра. Той е оборудван и с новите ергономични седалки, сертифицирани от дружеството на германските лекари-ортопеди, както и с най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача.

По-големият – Opel Grandland X, на свой ред залага на оф-роуд дизайн, голямо вътрешно пространство и високи технологии. Сред тях са адаптивен круз контрол с функции за разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране, предупреждение за сънливост на водача, система за паркиране и камера с 360° обзор. Тук за комфорта на пътниците също са налични ергономичните седалки, които спечелиха голям брой награди.

Германският производител дава старт и на нова програма Opel Exclusive, която ще действа и на българския пазар. Първият модел от нея ще бъде именно новата Insignia. Програмата осигурява възможност на клиентите на марката да избират индивидуален облик на своя автомобил,  в съответствие с личния си вкус.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин