/ Opel Grandland GSe: PHEV-SUV с 300 к.с. и максимално темпо 235 км/ч

Opel Grandland GSe: PHEV-SUV с 300 к.с. и максимално темпо 235 км/ч

След Opel Astra GSe има вече нов топмодел сред SUV-овете на Opel.  AUTO BILD ще ви даде информация за разполагащия с 300 к.с. Plug-in-Grandland!

Не, при този нов Opel Grandland GSe няма правописна грешка – „e“ действително е малка буква. Тъй като за разлика от преди – като например при Monza GSE – e днес не означава впръскване, а „electric“.

В портфолиото на серийните модели на Opel Plug-in-хибридният SUV е втората моделна серия с това съкращение след Opel Astra GSe и Astra Sports Tourer GSe .

Дизайн: Opel Grandland GSe опционално с черен преден капак

Това, че тук има по-голяма мощност, не се забелязва само от надписа GSe на задния капак. Джантите са тези, които веднага се набиват на очи. 19-цоловите са вдъхновени от Opel Manta GSe ElektroMOD. При желание електрифицираният SUV се предлага и с черен преден капак – тогава няма как да не се досетите, че тук става дума за не съвсем обикновен Grandland. Задният дифузьор и оборудването с алкантара във вътрешното пространство също говорят свой собствен език.

Пружини и амортисьори: спортно усещане в GSe

За да не е само дизайнът спортен, а и усещането при управление, окачването на третото GSe е с макферсони на предната ос и с многораменна задна ос. Освен това Grandland GSe е с по-стегнати пружини и амортисьори.

Двигател: PHEV-SUV с 300 к.с.

За разлика от моделите на Astra, Opel са осигурили на Grandland GSe няколко „кончета” повече: системната мощност е 300 к.с. (221 кВт.). Така този PHEV-SUV спринтира от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди, а максималната му скорост е 235 км/ч.

Отговорно за тази мощност е Plug-in-хибридното задвижване, в което 1,6-литровият турбобензинов агрегат е подпомаган от два електромотора. На всяка ос има по един електромотор – така новият Grandland разполага с двойно задвижване. Информацията относно пробега и цените все още не е налична.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин