Opel Frontera ще стартира от под 50 000 лв.

0907
2024

След 20 години Opel Frontera се завръща и притежава всичко необходимо, за да бъде успешен модел!

В този автомобилен клас най-важна е цената. И това е точно мястото, където Frontera може да спечели точки. Мекият хибрид стартира от 23 900 евро (в Германия), а електрическата версия – от 28 990 евро.

Frontera с двигател с вътрешно горене се предлага опционално със седем места. За целта трябва да изберете по-високото ниво на оборудване GS, както и да доплатите 800 евро. Компактният SUV с емблематичното име предлага много атрактивен цялостен пакет.

Frontera е по-дълга с 15 см от Crossland

Frontera е значително пораснала: с дължина от 4,38 метра, новата Frontera е с впечатляващите 15 сантиметра по-дълга от Crossland. Дизайнът изглежда свеж, черният Opel Vizor е с новата емблема на Opel, отпред има и LED фарове с автоматични дълги светлини. Контрастиращите дъги на калниците и големите джанти карат Frontera да изглежда значително по-внушителна от Crossland.

Frontera с двигател с вътрешно горене и електрическа версия

Тъй като платформата CMP на Stellantis ще се използва в бъдеще, Frontera ще се предлага както с двигател с вътрешно горене, така и като електрическа версия. Мекият хибрид разполага с добре познатия 1,2-литров 3-цилиндров турбобензинов двигател, който се предлага в две нива на мощност със 100 или 136 к.с. И в двата случая е подпомаган от електрически мотор с мощност 28 к.с., който е директно интегриран в шестстепенната трансмисия с два съединителя.

Като алтернатива се предлага Frontera Electric. Електрическият му мотор разполага с 83 кВт. (113 к.с.), а пробегът е 305 километра по WLTP. Базираната в Рюселсхайм компания определя максималната скорост на зареждане до 100 кВт.

Много място на задната седалка

За съжаление Frontera няма практичната плъзгаща се задна седалка, която познаваме от Crossland. Въпреки това, възрастните също ще се чувстват комфортно отзад – тук по-голямата с 15 сантиметра дължина определено се усеща. На първия ред атмосферата също е чудесна. Така нареченият кокпит Pure Panel с два 10-инчови екрана и безжични Apple CarPlay и Android Auto се предлага като опция за Frontera.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин