Opel Frontera се завръща

2401
2024

През 2004 г. Opel Frontera бе спрян от производство – 20 години по-късно името се завръща: наследникът на Crossland ще се появи с електрическо задвижване и с двигател с вътрешно горене!

Наследникът на Opel Crossland се нарича Frontera! Opel обяви това официално и пусна тийзър на новия SUV. От него не се вижда кой знае колко.

20 години след като Frontera бе спрян, моделът се завръща като наследник на Crossland. С по-внушителен външен вид SUV-ът ще се позиционира между  лайфстайл-ориентираната Mokka и по-големия Grandland, който също ще се сдобие с наследник през 2024 г. Opel произвеждаше между 1991 и 1998 г. Frontera A (по лиценз на Isuzu), а от 1998 г. до 2004 г. се предлагаше Frontera B.

Новата Frontera ще бъде представена още през 2024 г., а от тийзъра се вижда, че силуетът е малко по-ръбест. Освен това Frontera ще бъде първият сериен модел с новото лого на Opel.

Opel Frontera с ДВГ и като електромобил

В бъдеще моделът ще е базиран на платформата CMP на Stellantis – това означава, че Frontera ще се предлага с двигатели с вътрешно горене и с електрическо задвижване. Двойно задвижване не е планирано – то се предлага само за Grandland.

Базовата цена на Frontera вероятно ще е около 54 000 лв., а пазарният ѝ старт – още през 2024 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин