Opel FlexFix: прекрасна възможност за велосипеди на борда


24
апр.
2017

Багажът е приготвен, навън е прекрасен слънчев пролетен ден и е време да потеглите на велосипедна ваканция. Идеалният партньор за това е  Opel Zafira, при това не само защото компактният ван, разполагащ с до седем места, е изключително функционален и просторен. Това е подходящият избор за тези, които искат да се насладят на възможността да покарат велосипеди в топлото време – Zafira може да бъде оборудвана с перфектното технологично решение за превоза на двуколесните возила: уникалната интегрирана система FlexFix.

Освен за Zafira, патентованата система се предлага и за малкия Adam, версиите с три и пет врати на Corsa, както и за SUV бестселъръа Mokka X на цени от 980 до 1150 лева. В зависимост от модела и версията, FlexFix може да превозва до четири велосипеда – лесно, практично, и преди всичко, безопасно.

Израз на удобство: издърпайте, монтирайте велосипедаи готово!

За разлика от технологичните решения за допълнителен монтаж, системата за превоз на велосипеди FlexFix е интегрирана в бронята и винаги е на разположение – без да пречи, когато не се използва. FlexFix се издърпва от задната броня по подобие на чекмедже, настройва се на ръка и се натоварва с лекота. Не са необходими допълнителни приспособления. А когато носещата конзола не е нужна, тя може да бъде прибрана в задната броня за секунди. Друго голямо предимство на системата Opel FlexFix е отличната ергономия: тъй като е разположена близо до земята, монтирането на велосипеди е лесно и удобно и елиминира нуждата от вдигането им във височина, изискващо се при монтираните на покрива системи. Друг голям плюс на стабилната конструкция на монтираната в задната част на автомобила система FlexFix е значително по-високото ниво на безопасност при спиране или катастрофа.

FlexFix „помага“ и на водача: при включване на задна предавка се активира звуков сигнал. Това предупреждение напомня на водача за по-големите цялостни размери на автомобила поради изтеглената FlexFix система. Системата за паркиране Park Pilot също взима предвид този факт при маневриране на паркинг.

Още по темата

Card image cap
Над 100 автомобила от 14 американски марки на второто Ride’n’Roll шоу

6
юни
2016

За пореден път сбирката на феновете на американски автомобили събра най-голям процент атрактивни коли

Card image cap
Hyundai с намерение за завод у нас?

26
окт.
2017

Премиерите на Корея Република България и Република Корея бяха специални гости на церемония в шоурума на „Индустриал Комерс“ в София по случай създаването на "Търговска и индустриална камара на Република България и Република Корея"

Card image cap

В последния брой:

Архив >