Opel FlexFix: прекрасна възможност за велосипеди на борда


24
апр.
2017

Багажът е приготвен, навън е прекрасен слънчев пролетен ден и е време да потеглите на велосипедна ваканция. Идеалният партньор за това е  Opel Zafira, при това не само защото компактният ван, разполагащ с до седем места, е изключително функционален и просторен. Това е подходящият избор за тези, които искат да се насладят на възможността да покарат велосипеди в топлото време – Zafira може да бъде оборудвана с перфектното технологично решение за превоза на двуколесните возила: уникалната интегрирана система FlexFix.

Освен за Zafira, патентованата система се предлага и за малкия Adam, версиите с три и пет врати на Corsa, както и за SUV бестселъръа Mokka X на цени от 980 до 1150 лева. В зависимост от модела и версията, FlexFix може да превозва до четири велосипеда – лесно, практично, и преди всичко, безопасно.

Израз на удобство: издърпайте, монтирайте велосипедаи готово!

За разлика от технологичните решения за допълнителен монтаж, системата за превоз на велосипеди FlexFix е интегрирана в бронята и винаги е на разположение – без да пречи, когато не се използва. FlexFix се издърпва от задната броня по подобие на чекмедже, настройва се на ръка и се натоварва с лекота. Не са необходими допълнителни приспособления. А когато носещата конзола не е нужна, тя може да бъде прибрана в задната броня за секунди. Друго голямо предимство на системата Opel FlexFix е отличната ергономия: тъй като е разположена близо до земята, монтирането на велосипеди е лесно и удобно и елиминира нуждата от вдигането им във височина, изискващо се при монтираните на покрива системи. Друг голям плюс на стабилната конструкция на монтираната в задната част на автомобила система FlexFix е значително по-високото ниво на безопасност при спиране или катастрофа.

FlexFix „помага“ и на водача: при включване на задна предавка се активира звуков сигнал. Това предупреждение напомня на водача за по-големите цялостни размери на автомобила поради изтеглената FlexFix система. Системата за паркиране Park Pilot също взима предвид този факт при маневриране на паркинг.

Още по темата

Card image cap
Volvo планира бъдещето с Uber

29
авг.
2016

Volvo и Uber ще работят заедно: концерните съвместно разработват автономни автомобили. Така изглежда бъдещето на Volvo!

Card image cap
Fiat Fullback Cross: черноработникът

30
авг.
2017

Fiat допълва серията Fullback с още един модел - топверсията Cross. Нейните отличителни белези са големият брой черни елементи.

Card image cap
Две класи в новото A5

6
юни
2016

Audi представи новото поколение на A5 Coupé. Дали то ще повтори успеха на предшественика си? Ние се докоснахме първи до новия модел!

Card image cap

В последния брой:

Архив >