Opel FlexFix: прекрасна възможност за велосипеди на борда

2404
2017

Багажът е приготвен, навън е прекрасен слънчев пролетен ден и е време да потеглите на велосипедна ваканция. Идеалният партньор за това е  Opel Zafira, при това не само защото компактният ван, разполагащ с до седем места, е изключително функционален и просторен. Това е подходящият избор за тези, които искат да се насладят на възможността да покарат велосипеди в топлото време – Zafira може да бъде оборудвана с перфектното технологично решение за превоза на двуколесните возила: уникалната интегрирана система FlexFix.

Освен за Zafira, патентованата система се предлага и за малкия Adam, версиите с три и пет врати на Corsa, както и за SUV бестселъръа Mokka X на цени от 980 до 1150 лева. В зависимост от модела и версията, FlexFix може да превозва до четири велосипеда – лесно, практично, и преди всичко, безопасно.

Израз на удобство: издърпайте, монтирайте велосипедаи готово!

За разлика от технологичните решения за допълнителен монтаж, системата за превоз на велосипеди FlexFix е интегрирана в бронята и винаги е на разположение – без да пречи, когато не се използва. FlexFix се издърпва от задната броня по подобие на чекмедже, настройва се на ръка и се натоварва с лекота. Не са необходими допълнителни приспособления. А когато носещата конзола не е нужна, тя може да бъде прибрана в задната броня за секунди. Друго голямо предимство на системата Opel FlexFix е отличната ергономия: тъй като е разположена близо до земята, монтирането на велосипеди е лесно и удобно и елиминира нуждата от вдигането им във височина, изискващо се при монтираните на покрива системи. Друг голям плюс на стабилната конструкция на монтираната в задната част на автомобила система FlexFix е значително по-високото ниво на безопасност при спиране или катастрофа.

FlexFix „помага“ и на водача: при включване на задна предавка се активира звуков сигнал. Това предупреждение напомня на водача за по-големите цялостни размери на автомобила поради изтеглената FlexFix система. Системата за паркиране Park Pilot също взима предвид този факт при маневриране на паркинг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин