Opel Experimental със световна премиера на IAA Mobility

0509
2023

„Електрически, усъвършенстван и вълнуващ!“

„На тазгодишното изложение IAA Mobility ние представяме новата визия и следваща глава в историята на марката. Модел Experimental илюстрира как си представяме бъдещето на Opel: електрически, усъвършенстван и вълнуващ.” С тези думи главният изпълнителен директор на Opel Флориан Хютл днес обяви световната премиера на концептуалния автомобил Opel Experimental по време на пресконференцията на Opel в IAA Mobility. Освен Хютл, вицепрезидентът на екипа на дизайнерите на Opel Марк Адамс и вицепрезидентът на маркетинга на Opel Ребека Райнерман представиха още две премиери на моделите Opel Astra Sports Tourer Electric и Opel Corsa Electric. Те също дадоха своята заявка за вълнуваща перспектива на електрическото бъдеще на марката.

Революционният концептуален автомобил Opel Experimental е много повече от бъдещата визия за марката. Флориан Хютл ясно заяви това на щанд B20 на Opel в зала B2 на изложението, което ще се проведе до 10 септември в Мюнхен. Opel Experimental означава всичко, което определя Opel и основните виждания и стълбове на марката – „Greenovation“, „Detox“ и „Modern German“. Моделът е напълно електрически, намалявайки въглеродния отпечатък; има дързък, изчистен дизайн и се фокусира върху най-важното, без излишни детайли; и очарова с впечатляващите си пропорции, интелигентни аеродинамични решения, високоефективно използване на пространството и най-съвременна технология за осветление, включително логото на Opel Blitz, което е осветено за първи път. „Това е, което ние наричаме „Германска енергия“, заяви Адамс.

Флориан Хютл представи амбициозните планове на Opel за следващите години: „През 2024 г. всеки модел на Opel ще бъде наличен с електрическа версия. От 2025 г. всички нововъведени модели на марката ще бъдат лансирани само като изцяло електрически превозни средства. Това показва, че не само сме готови за най-голямата трансформация в автомобилната история, а дори изпреварваме!“

От IAA до пътя: Opel Astra Sports Tourer Electric и Corsa Electric

Други два модела на германската марка, които също имат премиери на IAA Mobility, дават своята заявка за това как Opel прави електрическата мобилност вълнуваща, подходяща за ежедневна употреба и следователно удобна за всеки. По време на автомобилното изложение се представят новите Opel Astra Sports Tourer Electric и Opel Corsa Electric. „Лек и ефективен, Astra Sports Tourer Electric представлява изключително атрактивен автомобил за нашите клиенти“, заяви Хютл. Повече от 400 км електрически пробег (според WLTP) и максимална скорост от 170 км/ч, съчетани с всички предимства на просторно компактно комби, което е едно от първите електрически на световния пазар. За потребителите, които искат да шофират малък, ефективен автомобил без вредни емисии, Opel предлага новата Corsa Electric. По този начин производителят предлага електрическа мобилност, подходяща за ежедневна употреба, в най-важните пазарни сектори.

Нов подход при закупуване на Opel: Ново дигитално клиентско изживяване

Лесната ежедневна електрическа мобилност започва не само с шофиране, а по-скоро с процеса на избор и закупуване. „Пазаруването на автомобил от марката Opel трябва да бъде лесно и забавно“, обобщи Райнерман. Следователно марката модернизира целия процес на закупуване на автомобили онлайн, като прави изживяването по-лесно и по-вълнуващо. Нов подход в дигиталното изживяване до най-малкия детайл: „Всичко се случва с едно движение скролирайки екрана. Това прави закупуването на автомобил Opel забавно“, каза Райнерман.

Opel е представен на две локации на изложението IAA Mobility в Мюнхен, което се провежда от 5 до 10 септември. Журналисти и посетители могат да се докоснат до най-новите модели на марката на щанд B20 на IAA Summit в зала B2 на изложбените площи. В рамките на събитието широката публика може да посети отворения щанд на Opel OP.390 на площад Одеон в центъра на Мюнхен, който се вписва хармонично в градския пейзаж със своята концепция за минималистичен и полупрозрачен външен вид.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин