Opel Corsa GSi със 150 к.с.


18
май
2018

Новият Opel Corsa GSi ще бъде оборудван с 1,4-литров турбомотор със 150 к.с. Задвижването на малкия автомобил ще е предно, а трансмисията – 6-степенна механична. Според Opel акцентът при GSi е оптимизиране на реакцията. Особено на втора и трета предавка се говори за „изключително еластичност“. Максималният въртящ момент е 220 нютонметра и е на разположение между 3000 и 4500 оборота.  Задвижването, отговарящо на норма за вредни емисии Euro-6d-Temp, е подходящо за динамичен стил на шофиране“. Спринтът от 0-100 км/ч в GSi се взема за 8,9 секунди, а максималната скорост е 207 км/ч.

Съвременният GSi все пак предоставя титлата на топспортист на разполагащия с 207 к.с. Corsa OPC. Също, както и при наскоро представената Insignia GSi, тук се касае за много динамична линия на оборудване с отлична управляемост и наточен дизайн. Corsa GSi притежава различни елементи, които го правят хотхеч. Сред тях са агресивната предна броня с хромирани вентилационни отвори, спортно скроеният преден капак, големите джанти (18 цолови с гуми 215/40), карбонови капаци на страничните огледала и крило на покрива. Крайната ауспухова тръба е хромирана. Отвътре бъдещите пилоти на GSi ги чакат спортен волан с кожена тапицерия и алуминиеви педали. Опционално ще седите и на превъзходните седалки Recaro.

Версията с три врати на Corsa GSi е оборудвана с тестваните на Нюрбургринг окачване и управление от по-мощната Corsa OPC. GSi-спирачна уредба с червени апарати също е на борда. „Прецизна атлетичност, превъзходна управляемост и къс спирачен път“ – това очаква клиентите на GSi. Цената на новата Corsa GSi е около 37 000 лв. (в Германия), а пазарният старт на модела е през лятото на 2018 г.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >