Opel Corsa-e: eлектромобил на добра цена

2305
2023

Opel Corsa има и електрическа версия, наречена Corsa-e. Тази модификация на малкия модел в момента е много популярна в Европа – въпреки базовата си цена от 70 550 лева като нова. Ако разгледате борсата за употребявани автомобили на AUTO BILD обаче, ще можете да откриете и по-изгодни алтернативни варианти за покупка на Opel-a на ток.

Въпреки че актуалното поколение Corsa беше пуснато само преди около четири години, на пазара вече има много употребявани екземпляри от модела – включително и от електромобила. Дори ако търсите машини само от версията на ток с пробег максимум 20 000 километра, ще попаднете на повече от 180 обяви за Corsa-e.

Употребяваната Corsa-e изглежда отлично на снимките към обявата.

Няма разлика в техническите параметри на предлаганите електрически автомобили, тъй като Opel Corsa-e се предлага само в едно ниво на изпълнение. Електрически мотор със 100 kW осигурява задвижване и позволява пробег от малко над 350 километра (WLTP) с напълно заредени батерии. Като цена офертите за малката електрическа кола в момента започват от малко под 21 000 евро.

Много запазен eкземпляр от първи собственик

Голямото предлагане гарантира по-добри възможности да попаднете на читав екземпляр например тази Corsa-e, която очаква своя нов собственик в Autohaus Hellwig + Fölster в германския град Холенлокщет (федерална провинция Шлезвиг-Холщайн). Белият Opel е с първа регистрация от ноември 2021 г., имал е един-единствен собственик и впечатлява с изключително малък пробег – едва 11 611 километра.

Ако искате запазеният електромобил да стане ваш, трябва да сте готови на някои компромиси. Защото въпросната Corsa-e е поръчан само в ниво „Edition“ (второто ниво на оборудване). Въпреки това екстри като автоматичен климатик, навигационна система и сензори за паркиране отзад трябва да бъдат повече от достатъчни за ежедневието. Основните козове на тази оферта за електрическата Corsa са две: освен че електромобилът е наличен на момента, и цената му – само 22 990 евро (ок. 46 000 лева), е доста изгодна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин