Светът на OPEL » Opel Combo, Vivaro и Movano – специално подготвени за всяка задача

Opel Combo, Vivaro и Movano – специално подготвени за всяка задача

2909
2017

Хлебчетата от пекарната, резервните части на майстора, колетите на куриерската служба или чакъла за строежа – транспортните услуги са разнолик бизнес и изискват специфични знания и умения. Със своите лекотоварни модели Combo, Vivaro и Movano марката Opel е в състояние да предложи на своите клиенти успешно трио с полезен товар от 800 до над 2000 кг и товарно пространство с обем от 3.4 м3 до 22 м3.

Марката Opel винаги е била в отлична форма и в състояние да отговори на всички изисквания на клиентите, като вече разполага с над 400 варианта на лекотоварните си модели, които може да предложи фабрично на своите клиенти. Освен това Opel си сътрудничи и с редица реномирани фирми за трансформация, които могат да изработят решение по мярка за всеки отделен клиент. Клиентите на марката могат да се възползват и от обединените под името „Conversions2Go“ висококачествени решения, включени в ценовите листи на Opel. Освен това, на тяхно разположение са и многобройни допълнителни решения за трансформация – от хладилни фургони и допълнителни товарни боксове до решения за пътнически превози, автомобили за полицейските, противопожарни и спешни служби, както и превозни средства със специално предназначение. С цел да предостави най-доброто решение за всяко конкретно приложение и нужда на клиента и за да обхване всички възможности за трансформация, марката Opel предлага три различни процедури за продажба:

1.    Заводски решения: Opel предлага фабрично най-често срещаните трансформации, като например изпълнения с бордови каросерии, самосвали, микробуси, бусове с двойна кабина и товарни боксове и надстройки. Цялата бизнес сделка от избора на модел до продажбата се обработва от един служител, с който клиентът контактува. Клиентите се възползват и от всички обичайни предимства, предлагани от автомобилния производител като пълната гаранция на Opel, обширната гама фабрични възможности и услуги, както и от пълната гама на следпродажбеното обслужване.

2.    Opel Conversions2Go: Opel предоставя основното превозно средство, а сертифицираните партньори поемат грижата за конкретната трансформация от името на Opel. Опциите за преобразуване и монтаж се простират от фургон Vivaro със специфично оборудване Sortimo или система за организация на товара на Bott до бордови/самосвал Movano с алуминиева каросерия на JPM. Процедурата по продажбата на модифицираните автомобили се поема от Opel. Ползите за клиента са:

  • Moделно разнообразие – клиентите могат да избират от още по-широка гама модели, включени в ценовата листа на марката.
  • Близост и удобство за клиента – клиентите контактуват само с един човек. Tе се свързват директно с Opel или се обръщат към съответния Opel Professional Partner с всички свои желания и изисквания, спестявайки време и възползвайки се изцяло от огромните знания и опит на марката Opel.
  • Надеждност – гаранцията на Opel важи в пълна степен за базовия автомобил, а сертифицираният партньор осигурява гаранция с еквивалентни условия по отношение на трансформацията и обслужването.
  • Съотношение качества-цена и общи разходи за притежание (TCO) – включването в официалната ценова листа на Opel дава възможност за постигане на по-висока остатъчна стойност и високо технологично равнище на продуктите. В много случаи се намалява значително и теглото на трансформираните лекотоварни автомобили.

3.    Други сертифицирани трансформации: За да отговори на повишеното търсене на трансформации и да покрие нуждите и изискванията на клиента на 100%, марката Opel работи в тясно сътрудничество и с допълнителни специалисти в областта на каросерийните модификации. В тези случаи клиентът поддържа пряк контакт с дилъра и специализираната в трансформациите фирма с цел точно определяне на обхвата на работата. За да се квалифицира съответният автомобил като сертифицирана от Opel конверсия, инженер на марката от Германия проверява качеството и съответствието с техническите изисквания към изпълнителите, определени от Opel Engineering. Друга ключова част от сертифицирани от Opel условия е гаранцията, еквивалентна на тази, предоставяна при заводските автомобили на Opel. Всяка  сертифицирана от Opel трансформация се покрива от продуктова застраховка за надеждност, осигурена от специализираната в трансформациите фирма-изпълнител, а наличието на резервни част се гарантира за период от 12 години след момента на предаване на трансформирания автомобил на клиента.

Марката Opel предлага решения от водещи в трансформациите производители, които инвестират в научноизследователска дейност и разработка на висококачествени продукти и най-съвременни технологии, което прави компанията от Рюселсхайм привлекателен партньор за професионалистите. В допълнение, автомобилният производител може да предложи привлекателни условия благодарение на сътрудничеството с реномирани европейски специалисти в областта на трансформациите като Bott, Store Van, Gruau, JPM, Lamberet, Oberaigner, Snoeks, Scattolini, City Box, Coolingvans и Sortimo.

Докато преди две години гамата включваше около 160 сертифицирани от Opel решения за трансформации, предлагани в девет европейски държави, сега клиентите в общо 27 страни могат да направят своя избор сред над 800 вида трансформации, насочени към задоволяване на специфични нужди и изисквания. Разнообразието от специални изпълнения и партньорската мрежа непрекъснато се разрастват, а освен това все още има и различни регионални възможности за. изпълнение на уникални автомобили на основата на лекотоварни модели на Opel.  Местната организация по продажбите на Opel е готова да окаже пълно съдействие в такива случаи.

„Сътрудничеството между Opel и нашите сертифицирани партньори е от полза за всички. Ние се възползваме от възможностите, предоставяни от фирмите за трансформация, с които работим съвместно, за да задоволим потребностите на своите клиенти. Хората, които ни се доверяват, получават създаден по мярка продукт с техническото одобрение на Opel Engineering и със знанията и опита на утвърдените специалисти в тази област, което ни дава възможност да предложим на клиентите си водещи на пазара, перфекно специализирани трансформации от един доставчик”, сподели директорът за лекотоварни автомобили в Opel/Vauxhall Щефен Рашиг.

Conversions2Go

Conversions2Go

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин