Нашите съвети » Opel Combo e-Life с пробег от 171 км на магистралата

Opel Combo e-Life с пробег от 171 км на магистралата

2303
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Opel Combo e-Life: 171 км

Opel Combo e-Life: идентичният посестрим модел на Peugeot e-Rifter притежава същите технически данни. Електромоторът е със 136 к.с., батерията с капацитет от 50 кВтч., а на борда има много място. В Германия цената на модела е с около 1000 лв. по-висока от тази на Peugeot. Като компенсация за по-високата сума получавате минимално по-голям пробег при движение със 130 км/ч на магистралата: 171 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ