Светът на OPEL » Opel Astra: 500 000 заявки за „Автомобилът на 2016 година“

Opel Astra: 500 000 заявки за „Автомобилът на 2016 година“

2009
2017

Рюселсхайм. Лека автомобилна архитектура, високоефективни технологии с авангардна дигитална свързаност и системи за асистенция на водача – тези качества на Opel Astra, представен на автомобилното изложение във Франкфурт през 2015 година, вече убедиха над 500 000 клиенти в Европа. Този неизменен бестселър в момента заема второто място в компактния клас по продажби в Европа, като е втори и в Германия и на други важни пазари. От тази година Astra успя да завоюва първенството и в Холандия. Сред високотехнологичните му решения са Opel OnStar, личният асистент за свързаност и услуги, както и  IntelliLux LED® матричните светлини, позволяващи използване на постоянно включени и незаслепяващи останалите водачи дълги светлини. Множество международни награди като „Златен волан“ и „Автомобили на годината на Европа 2016“ утвърждават изключителните качества на завладяващия модел.

Успешен: Astra е втори по продажби в компактния клас в Европа и Германия

“Щастливи сме, че последното поколение на Astra вече успя да убеди над половин милион клиенти. Високото търсене на водещи иновации и авангардно оборудване, заедно с ултрамодерните системи за асистенция на водача показват, че нашата философия да предлагаме новаторски технологии в компактния клас и по този начин да ги правим достояние на по-широка публика, дава резултати. Това ние разбираме под „Бъдещето ти принадлежи“, отбелязва управляващият директор продажби и следпродажбено обслужване Петер Кюсперт.

Бестселъри: предната камера Opel Eye, Navi 900 IntelliLink и седалки AGR

Поръчките за Opel Astra отразяват изключителната репутация на високотехнологичните предложения. Почти 60 процента от всички клиенти избират предната камера Opel Eye, която в комбинация с множество системи за асистенция на водача прави шофирането на Astra не само по-приятно, но и по-безопасно. Системите за асистенция включват разпознаване на пътни знаци, асистент за поддържане на лентата за движение с предупреждение за непреднамереното и  напускане, индикация за следваната дистанция с предупреждение за опасност от удар отпред и автономно аварийно спиране. Последното активно спомага за предотвратяване или намаляване на силата на ударите с предния автомобил. Ако дистанцията до него се намали под определен праг на безопасност, системата предупреждава водача със звуков сигнал, визуално предупреждение в инструменталния панел и LED прожекция в предното стъкло. Освен това, при поява на опасност от удар, се активира автономно аварийно спиране. Асистентът за запазване на лентата осигурява на водача звуков и визуален сигнал, ако той започне непреднамерено да я напуска, докато предупреждението за напускане на лентата прецизно се намесва при непреднамерено отклонение от нея. Индикацията за следваната дистанция непрекъснато калкулира дистанцията до движещия се обект пред автомобила. Стойността след това се показва на водача, преизчислена в секунди. Стилизиран зелен автомобил символизира автомобила отпред. Ако дистанцията е недостатъчна, функцията за предупреждение за опасност автоматично се активира и символът става кехлибарен.

Задоволство: Иновативните технологии се харесват от клиентите

Opel Astra се предлага също с последното поколение опционална, базирана на радар система за адаптивен круз контрол (ACC), който автоматично поддържа зададената дистанция до предния автомобил. ACC автоматично адаптира скоростта и го следва в съответствие със зададена безопасна дистанция; налични са три настройки на дистанцията (близка – средна – далечна). ACC функционира като конвенционален круз контрол, в случай че отпред няма друг автомобил, но при движение по наклон надолу прилага спирачно усилие, ако това се наложи. Иконки на инструменталния панел информират водача за настроената скорост, избраната дистанция и ако ACC установи наличие на автомобил отпред.

Висококласно оборудване: Нивата Dynamic и INNOVATION са най-търсени

Приблизително всеки трети клиент избира Astra със задни LED светлини, които са още по-ясно видими в тъмнината. И все пак клиентите на Opel Astra не търсят само безопасността. Те искат също комфорт и високотехнологични системи за свързаност. Вторият най-популярен елемент на оборудването след пакета с предна камера е системата Navi 900 IntelliLink. Около 55 процента от всички версии на Astra продавани в Европа са оборудвани с ултрамодерната инфоразвлекателна система с осеминчов сензорен екран и интегрирана навигация. Картите покриват цяла Европа. Освен това, опционалната система е в зависимост от устройството съвместима с  Apple CarPlay и Android Auto.

Интелигентни решения: Над 60 процента поръчват предна камера, 55 процента Navi 900 IntelliLink

За да се наслади на още по-комфортно пътуване, приблизително всеки четвърти клиент на Astra поръчва сертифицираните от AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V., Германско дружество за здрави гърбове) ергономични седалки за водача и пътника до него, които са носители на множество награди. Те предлагат функция за масаж, вентилация и настройка на страничните опори – една уникална комбинация в компактния клас.

Популярни са по-високите нива на оборудване

Изключително популярни сред клиентите се оказват по-високите нива на оборудване за Astra, Dynamic и Innovation. От представянето на „Автомобилът на годината 2016”, над 60 процента от клиентите на Astra са си поръчали по-високите нива на оборудване, осигуряващи и наличие на по-богато стандартно оборудване и системи и осигуряващо им възможност да не търсят допълнителни опции. Като например личният асистент за свързаност и услуги на Opel OnStar, който се предлага стандартно и за двете предложени нива на оборудване. Личният асистент за свързаност и услуги предлага функции като Автоматична реакция при катастрофа, автомобилна диагностика или асистенция при откраднат автомобил, както и 4G/LTE Wi-Fi Hotspotза стабилна интернет връзка. До седем устройства могат да бъдат свързани едновременно и да използват високоскоростна мобилна връзка. Резервиране на хотелска стая и откриване на удобно паркомясто също не са проблем с OnStar. Водачът може да се свърже с консултант от Opel OnStar с натискане на синия бутон. След това консултантът ще потърси хотел в рамките на желаната ценова категория и ще резервира стая или ще изпрати адреса на най-близкия паркинг със свободни места в навигацията на системата. Освен това нивата на оборудване Dynamic и INNOVATION включват принадлежности за комфорт като кожен волан, настройка на опорите за лакти и светлини за мъгла.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ