Opel Astra – новият модел се произвежда в завода в Рюселсхайм в Германия

1102
2022

Официално бе отбелязано регулярното производството на новия модел Opel Astra в завода в Рюселсхайм в Германия. Главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц приветства премиера на провинция Хесен Фолкер Буфие, министъра на икономиката на Хесен Тарек Ал-Вазир и кмета на Рюселсхайм Удо Бауш в завода в Рюселсхайм, за да станат свидетели на производството на новия Opel Astra. Към днешна дата вече са произведени около 500 автомобила. През следващите месеци новото поколение на Opel Astra ще бъде ключов момент в офанзивата за електрификация на базираната в Рюселсхайм автомобилна марка. Astra се очаква да пристигне в дилърствата и при клиентите си в средата на годината. Моделът ще се предлага и като plug-in хибрид. През 2023 г. изцяло електрическата Astra-e ще завърши гамата.

„Новата Astra е разработена с любов и отдаденост до най-малкия детайл. Това е първият автомобил, който представих, когато поех поста главен изпълнителен директор на Opel и очевидно имам специална връзка с този бестселър в компактния клас“, заяви главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц по време на събитието. „Разработен, проектиран и произведен в централата ни в Рюселсхайм, този модел ще даде ново начало за марката. Нямам търпение да видя новата Astra в шоу румите на дилърите на Opel и в ръцете на нашите клиенти.”

„Opel е у дома си тук, в Хесен. Много поколения са избрали да притежават и карат Opel, но и са част от семейството на марката, като участват в производството и развитието на бранда. Централата в Рюселсхайм е важен работодател в целия регион. Затова е особено радостно за нас, че новата Astra слиза от поточната линия тук, в Рюселсхайм. С това компанията засилва ангажимента си към хората и региона. От своя страна Хесен също гарантира, че автомобилният производител разполага с добри условия за производство, разработка и изследвания. В момента автомобилната индустрия е в процес на структурна трансформация. Държавното правителство на Хесен ще продължи да подкрепя Opel в справянето с това предизвикателство. С началото на производството и преминаването към електрическа мобилност, планирано през 2028 г., компанията ясно демонстрира своето виждане и поглед в бъдещето“, казаха премиерът на Хесен Фолкер Буфие и министърът на икономиката Тарек Ал-Вазир.

„Повишената конкурентоспособност на завода в Рюселсхайм гарантира, че този важен и вълнуващ модел може да бъде произвеждан тук“, каза Ралф Вангеман, управляващ директор на отдел Човешки ресурси. „Това производство ще позволи организирането на работа на две смени, а уменията, отдадеността и трудолюбието на служителите ще играят основна роля за бъдещия успех на нашата нова Astra.”

„Екипът се справи отлично с многобройните предизвикателства и ограничения, свързани с пандемията. Ние сме изключително горди, че сме новият дом на Astra – най-съвременен бестселър автомобил в компактния клас, който предлага изключително качество,” каза мениджърът на завода Михаел Левалд.

Новата Opel Astra е дизайнерски шедьовър на марката. Моделът е изключително динамичен, с изчистени, равни повърхности, детоксикирани от излишни елементи и носещ новото лице на марката – Opel Vizor. Astra прави ясно изявление относно технологиите и асистиращите системи, които внася в компактния клас. Иновации, с които клиентите са запознати само при автомобили от по-високите сегменти. Един акцент от обширното портфолио е най-новата версия на адаптивното осветление Intelli-Lux LED® Pixel без отблясъци. Системата идва директно от флагманите на Opel Insignia и Grandland и с нейните 168 LED елемента е лидер в компактния и средния клас.

Скок във времето е и интериора на новото поколение Astra. С напълно цифровия кок пит Pure Panel аналоговите инструменти остават в историята. На тяхно място, новият интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите изчистено, по-интуитивно изживяване. Управлението става посредством изключително широк сензорен екран. Освен това важни настройки като климатичния контрол все още могат да се избират директно само чрез няколко превключвателя. Никога досега Opel не е бил толкова интуитивен и лесен за управление като новата Astra.

Изключителният комфорт на седене в новия модел от компактния клас също е стандарт за автомобилите на Opel. Предните седалки, разработени от екипа, са сертифицирани от AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) отговарящи на високи ергономични стандарти, правещи удоволствие шофирането на дълги разстояния. Водачът на Astra е подпомаган от най-съвременни асистиращи системи, като head-up дисплей и до 360-градусов изглед, наречен Intelli-Vision.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин