Светът на OPEL » Opel Ampera-e печели наградата „Златен волан 2017”

Opel Ampera-e печели наградата „Златен волан 2017”

0811
2017

Една от най-престижните награди в германската автомобилна индустрия, призът „Златен волан“, бе връчена в Берлин вчера вечерта. Opel Ampera-е получи титлата в малкия и компактен сегмент. Революционният електрически автомобил бе достатъчно убедителен за журито включващо читатели, експерти и известни личности, така че да изпревари съперниците си. По този начин Ampera-e продължава дългата традиция от победители в приза „Златен волан“. Управляващият директор на Opel, отговорен за инженеринга, Кристиян Мюлер присъства на церемонията, чийто домакини бяха Bild am Sonntag и Auto Bild, и прие наградата.

Празнична церемония по награждаването: Управляващият директор на Opel, отговорен за инженеринга, Кристиян Мюлер на гала церемонията по връчването на наградите Златен волан с представителя на журито Еве Шеер (вляво) и водещата Барбара Шьонебергер.

“С ненадминатия си пробег с едно зареждане, Opel Ampera-e показва колко удобен за ползване всеки ден може да бъде един електрически автомобил. Това международно признание доказва, че концепцията на нашия автомобил се оценява както от експертите, така и от клиентите,” отбелязва Кристиян Мюлер.

Заслужава теглото си в злато: Изтъквайки колко е удобен за ползване всеки ден, журито награди електрическия Opel Ampera-e със званието “Златен волан 2017” в сегмента на малките и компактни автомобили.

Със своя пробег от 520 километра измерен в съответствие с Новия европейски цикъл на шофиране New European Driving Cycle (или 380 километра на базата на цикъла WLTP) този електрически автомобил изпреварва значително своите конкуренти. Освен това, Ampera-e може удобно да превозва до петима пътници, предлага обем на багажника от 381 литра и се задвижва от електрически мотор с мощност от 150 кВт/204 к.с. Технологията OnStar и инфоразвлекателната система IntelliLink гарантират изключителна дигитална свързаност и интеграция на смартфон.

 

Opel и „Златният волан”: Всички победители от Рюселсхайм

Призът Златен волан за 2017 година спечелен от Opel Ampera-e е продължение на успешната традиция на базирания в Рюселсхайм автомобилен производител. Тя започва с Opel Senator A през 1978 година, две години след учредяването на наградата, и включва 17 титли за над пет десетилетия.

 

Златен волангодина Модел
1978 Opel Senator A
1979 Opel Kadett D
1981 Opel Ascona C
1982 Opel Corsa A
1984 Opel Kadett E
1987 Opel Senator B
1990 Opel Calibra
1994 Opel Omega B
1995 Opel Vectra B
1999 Opel Zafira A
2001 Opel Vectra C
2005 Opel Zafira B
2009 Opel Astra J
2010 Opel Meriva B
2012 Opel Zafira Tourer
2015 Opel Astra K

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин