Opel Ampera втора ръка: високи технологии на промоция

Независимо дали е Opel или Chevrolet: модерният Plug-in хибрид вече може да бъде купен за по-малко от 40 000 лева


14
юни
2017

ОЙТО ЗАКЪСНЕЕ, ГУБИ. НО КОЙТО ИЗБЪРЗА, също. В края н а 2011 година Opel представиха високотехнологичен, подходящ за всекидневието електромобил с електромотор и четири цилиндров бензинов двигател. Но почти никой не го купуваше. Защо? По онова време футуристичната Ampera бе прекалено скъпа за повечето клиенти с цените си от около 85 ооо лева. Години по-късно този Plug-in xибpид (възможно е чисто електрическо шофиране, акумулаторът може да се зарежда от контакта) вече струва по-малко от половината – но добра оферта ли е това?

Не са подходящи за водачи с далекогледство: множество малки сензорни бутони, които се разчитат само с очила за четене

Пазарът на употребяваните Ampera и идентичния брат Chevrolet Volt е разделен на два лагера: предлагат се някогашни демонстрационни автомобили с пробег до 30 000 км – като нашия тестов автомобил от дилъра на марката Dello. Има и модели с маратонски пробег от 150 000 и повече километра. Последните най-често се предлагат в Холандия , където четириместният фастбек бе относително успешен заради стимулите от страна на законодателя. Германските водачи продължават да очакват подобно нещо от своето правителство… Обаче: подобен електромобил с удължител на пробега – бензинов двигател, който зарежда акумулатора или механично задвижва предните колела – може да бъде изгоден именно при покупка на старо. Защото Ampera може да измине между 50 и 100 километра чисто електрически – при нулеви вредни емисии. Но фактът, че продажбите в Германия не потръгнаха, не се дължи на високите технологии. А и Ampera няма сериозни недостатъци.

Хибридна техника: бензиновият двигател се включва едва когато зарядът на акумулатора падне под 26 процента

Още по темата

Card image cap
13 мита за шофирането през зимата

18
дек.
2015

Нямало проблем да се пие греяно вино, преди да шофирате – алкохолът се изпарявал. Още за тази и други градски легенди – в тази публикация

Card image cap
Довиждане, запотени стъкла!

11
ян.
2016

Всеки иска максимално чисти прозорци, колкото се може по-бързо. Ние ще ви разкрием как да го постигнете

Card image cap

В последния брой:

Архив >