Opel чества 50-годишния юбилей на изпитателния център в Родгау-Дуденхофен


12
авг.
2016

70 километра изпитателни отсечки, многобройни тестови и развойни стендове и средно 40 000 изминати километра дневно. Вече точно от 50 години инженерите на Opel тестват всеки нов модел до ръба на възможностите му в изпитателния център в Родгау-Дуденхофен, изминавайки общо 200 милиона тестови километра. Но това, което всъщност се случва на територията на центъра с площ 2,8 квадратни километра през по-голямата част от времето, остава мистерия за широката общественост – досега. За да отбележи тази специална годишнина, автомобилният производител отваря вратите на своя изпитателен и развоен център за своите служители, почитатели и приятели на марката. На 10 септември посетителите ще имат възможност да получат уникален по рода си поглед зад кулисите на изпитателния център. Opel очаква присъствието на 20 000 гости, сред които известни спортисти, политици и хора от бизнеса. Специален акцент ще бъде спирката на изпитателния център на рали надпреварата Klassik Tour Kronberg, начело с главния изпълнителен директор на Opel Карл-Томас Нойман.

Изобилие от “екшън” – рали болиди, състезателни автомобили и класически образци

Съоръженията на изпитателния център ще бъдат отворени в събота, 10 септември, от 10 до 16 часа. В центъра на действието ще бъде новият, наскоро завършен полигон със симулация на хлъзгава настилка (т.нар. Skid Pad). Последващата зона с площ близо 80 000 квадратни метра и двукилометровата права отсечка, които в бъдеще ще дадат възможност за провеждане на различни тестове, сред които и такива за автономно движение, сега за един ден ще се превърнaт в ключова арена на мероприятието. Ралито за класически автомобили Klassik Tour Kronberg, за първи път ще направи спирка в Родгау-Дуденхофен, където ще премине през две специални отсечки в рамките на изпитателните съоръжения. Първото ще бъде високоскоростното кръгово трасе, а като специален тест рали пилотите ще трябва да седнат зад волана на новия Opel Astra – европейската „Кола на годината 2016“. За около един час по време на обяда, посетителите ще имат възможност да разгледат отблизо блестящите в хром участници в класическото рали.

“Екшън“ е водещото мото и на Opel Motorsport – професионалните рали пилоти ще покажат на какво са способни GTC OPC, ADAM R2 и Astra TCR по състезателните трасета на шампионата за издръжливост VLN Endurance Racing Championship и рали надпреварите. Гостите ще се почувстват почти като на Хокенхайм, тъй като за демонстрациите на различните тренировки за пилоти, които редовно се провеждат в Родгау-Дуденхофен, ще бъде изградено специално трасе. A подкрепяните от Opel отбори Formula Student, които участват в най-голямото в света студентско съревнование в областта на моторните спортове, също ще вземат участие в празничното събитие по повод годишнината.

Необичайна перспектива – изпитателният център разкрива своите „скрити“ кътчета 

Всеки, който има желание да погледне по-отблизо изпитателните трасета, които обикновено остават скрити от любопитните погледи, на 10 септември ще получи уникалната възможност за разходка сред забележителностите на тестовия център – високоскоростното овално трасе, планинската тестова отсечка и трасето за тежко натоварване са само няколко от изпитанията, на които обикновено се подлагат автомобилите на Opel. Пожарната команда на изпитателния център в Родгау-Дуденхофен също ще присъства на събитието и ще следи всичко. Професионалните спасители не само ще демонстрират как трябва да се действа в случай на пожар, но и ще изправят в небето най-дългата стълба на противопожарния автомобил. От нейната впечатляваща височина, посетителите ще получат възможност да хвърлят уникален птичи поглед върху изпитателния център на Opel.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин