Opel с три заводски автомобила във FIA ERC Junior

2701
2016

Opel се насочва към своята амбициозна цел „Мисия: Защита на титлата” в шампионата FIA ERC Junior с много силно трио. Пилотите на Adam R2 през 2016 г.са Мариян Грийбел, Юлиус Танерт и Крис Инграм. След сензационната победа на шведа Емил Берквист през миналата година, пилотите от заводския отбор на Opel са отново сред топфаворитите на този сезон в изключително конкурентния клас за млади таланти.

Германецът Мариян Грийбел (на 26 години, от Ханвайлер), който завърши на силната трета позиция във FIA ERC Junior 2015, отново е част от екипа на ADAC Opel Rallye Junior. В него е нов Юлиус Танерт (на 25 години, от Цвикау), победител в ADAC Opel Rallye Cup и в пилотската скрийнинг сесия през 2015 година. И двамата са подкрепени от ADAC Stiftung Sport (Спортната фондация на ADAC). Крис Инграм     (на 21 години, от Манчестър) също се присъединява към отбора. През последния сезон британецът се доказа като един от най-силните съперници на пилотите на Opel Берквист и Грийбел във FIA ERC Junior.

Два от тримата пилоти на заводските отбори на Opel ще разчитат на експертния опит на нови навигатори през 2016 година. Докато Танерт отново си партнира с досегашния си навигатор Дженифър Тийлен (на 31 години, от Люксембург), от третия кръг на Азорските острови Грийбел ще пилотира с Лара Ванесте. Белгийката на 25 години има сериозен международен опит и е била част от екипа на заводски отбор във WRC. Грийбел ще пилотира в първите два кръга на ERC с Примин Винкхофер (на 20 години, от Покинг). Катрин Бекер ще заеме „горещото място“ до Инграм. През  2015 година, 34-годишната Бекер от град Шлиц от провинция Хесен успя да грабне две шампионски титли в тежкия Австрийски национален рали шампионат като  навигатор на Михаел Бьом.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин