Opel се включва с GT, Commodore, Record и Kadett на ретро ралито Bodensee Klassik

2504
2016

От 5 до 7 май, ралито Bodensee Klassik ще привлече водачите на класически автомобили в най-приятните и красиви кътчета на Австрия и Южна Германия. Петото издание на събитието ще събере 180 класически автомобила, включително силната „делегация“ на Opel, включваща три легендарни Opel GT (известни освен с всичко друго и с рекламния си слоган: „само летенето е по-добро“). Зад волана им ще са вицепрезидентът, отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване Петер Кристиян Кюсперт и актьорът Бенджамин Садлар, които ще ги шофират от Алгой до Тирол. Освен това собственикът на агенция за модели Пейман Амин ще шофира жълт Opel Kadett D Caravan, принадлежащ на Германския автомобилен клуб. Началото на Bodensee Klassik ще бъде дадено в красивия град Брегенц.

Opel GT, Commodore, Rekord и Kadett – тези имена са известни на всеки автомобилен фен. Opel ще бъде представен на тазгодишния Bodensee Klassik с тази впечатляваща гама. Едновременно с това, базираният в Рюселсхайм автомобилен производител ще построи мост от бляскавото минало към успешното настояще и бъдеще. През 1968 година, поточната линия напуска първият Opel GT – стилен „дрийм кар“ изразяващ визията на марката за бъдещето. Opel ще участва в тура за класически автомобили с три от тези стилни икони. И макар да е на възраст от почти  50 години, GT е по-актуален модел откогато и да било. Компанията представи своята студия GT Concept, пуристична и динамична машина, създаваща удоволствие от шофирането, на автомобилното изложение в Женева през март.

Все пак, автомобилите, които създават емоция не са единственият приоритет на Opel; фирмата може да произвежда и практични превозни средства. Предшествениците на новата Astra Sports Tourer по един впечатляващ начин демонстрират това. Линейката Commodore, пожарният автомобил Rekord E и „жълтият ангел“ Kadett D, принадлежащи на ADAC, показват как автомобилите на Opel могат да се справят с всякакви възложени им задачи.

2016-Opel-Bodensee-Klassik-300713-1

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин