Opel продължава напред

И за 2015 г. се очертава Opel да продължава победния си ход. Astra отново е двигателят на успеха. През 2016 г. ще дойдат новата Insignia и Meriva като кросоувър!

1512
2015

След успешно представяне през ноември Opel има всички шансове да отбележи растеж на пазарния дял и на оборота за трета поредна година. От януари до ноември броят на продадените в Европа автомобили на „светкавицата“ е нараснал с 38 000 бр. до 1,02 млн. (по данни от централата в Рюселсхайм). Така от 2011 г. марката за първи път успява да реализира над 1 млн. коли само за 11 месеца. Същевременно за непълната 2015-а пазарният дял се е увеличил до 5,81 процента – а за цялата 2014-а е бил 5,74.

Така изглежда бъдещето: Insignia II ще поставя нови мащаби.

Така изглежда бъдещето: Insignia II ще поставя нови мащаби.

С 18 943 нови регистрации на германския пазар Opel отбеляза увеличение от 3,9 процента за периода от януари до ноември т.г. В родината си марката се нарежда на пето място с пазарен дял 7,1 процента след BMW (4-то място), Аudi (3-то), Mercedes (2-ро) и VW (1-во). В Германия Astra изпревари по продажби Corsa – така компактният автомобил отново е най-успешният в моделната гама. Търговският директор Петер Кристиан Кюсперт възлага големи надежди и на 2016 г. – досега в цяла Европа били приети над 65 000 поръчки за новата Astra. “През следващата година ще наберем още по-висока скорост c Astra Sports Tourer и други новости“, убеден е Кюсперт.

Нова Insignia и Meriva като кросоувър

За първите 11 месеца на 2015 г. на германския пазар при флагмана на марката – Insignia, беше регистриран спад в продажбите от около десет процента. Вероятно през 2016 г. това ще се промени: второто поколение на модела ще бъде не само дизайнерско бижу, но голям Opel в истинския смисъл на думата. По дължина той ще порасне с около 15 см, а междуосието ще бъде увеличено с 9. Така Insignia ще предлага много повече пространство, отколкото досега. Комбито на модела – Sports Tourer, ще напомня на Shooting Break.

При следващото издание на Meriva срещуположно отварящите се врати ще бъдат история.

При следващото издание на Meriva срещуположно отварящите се врати ще бъдат история.

Продажбите и на Meriva паднаха през 2015 г. До ноември в Германия са регистрирани 13 855 бройки от минивана – а това означава спад от 11 процента. Opel реагира бързо и превръща модела в кросоувър: през 2017 г. оспоравните врати, отварящи се срещуположно, вече ще бъдат история. Концепцията на каросерията ще напомня за конкуренти като актуалното Renault Espace. Според Opel Meriva ще стане CUV – Crossover Utility Vehicle, т.е. всестранен талант, автомобил с много предназначения.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин