Opel приветства кучетата на борда

1310
2016

Казват, че кучетата приличат на своите собственици. Когато голдън ретривърът Честър се присъедини към семейството за пътуване до морския бряг, Opel предлага полезни аксесоари като постелки за пода на багажника с две лица, облицовки за багажника и багажната система FlexOrganizer. Най-добрите автомобили за пътуване с кучета са Opel Astra Sports Tourer (багажен обем: от 540 до 1630 литра), Opel Zafira (152-1860 литра) и Opel Insignia Sports Tourer (540-1530 литра). За собствениците на истински големи кучета – като санбернари или ирландски хрътки – Opel предлага XXL оферти като Combo (до 3200 литра) или Vivaro (до 5900 литра).

Водачите са отговорни за това безопасността на автомобилите да не се влошава по никакъв начин от багажа или пътниците, включително кучета. При дълги пътувания е по-добре за всички, ако четириногият ви приятел се вози в багажното отделение, за предпочитане отделен от другите пътници със защитна система. Все пак при евентуален инцидент не бива да се допуска кучето да се превърне в ракета. При удар с 50 километра в час, силите, действащи върху обекта, могат да бъдат 30 пъти по-големи от собственото му тегло, което от своя страна означава, че трябва да бъде предотвратена възможността домашните любимци да бъдат изтласкани напред.

Opel предлага различни аксесоари специално за собственици на кучета. В Zafira багажните чанти и кучето остават там, където трябва да бъдат, с помощта на специално конструирана защитна преграда за кучета и багажни системи като мрежите FlexOrganizer и опорите FlexRail. А за защитата на автомобила от мокри кучета, собствениците на Zafira, притежаващи и особено космати домашни любимци като ретривъри (вижте снимките), колита или бриари, ще оценят по достойнство защитната облицовка с лого на Zafira.

Какво трябва да знам при превозване на кучето в автомобила?

Основните изисквания за кучета при пътуване са осигуряване на свеж въздух, но без течение. Най-лошото възможно нещо за кучетата е горещината. Собствениците трябва да имат предвид, че когато почиват, особено когато става дума за автомобили с голямо остъкляване, те се нагряват много бързо, когато климатичната система се изключи. Най-добре е, когато хората слизат от автомобила, за да се разходят, да взимат със себе си и кучето. Ако това е невъзможно по време на пътуване, задължително автомобилът трябва да се паркира в подземен паркинг, където има сянка. Долу обикновено е толкова хладно, тихо и тъмно, така че кучетата пътници в повечето случаи изпадат в приятна дрямка.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин