Opel показа тийзъри на новия Opel Astra L


10
юни
2021

Следващият Opel Astra ще се появи с техника на PSA. Топмоделът OPC вероятно ще е Plug-in-хибрид. AUTO BILD ще ви покаже първите тийзъри.

Opel пусна първите тийзъри на новата Astra. Още преди изложението IAA в Мюнхен (7-ми до 12-ти септември 2021 г.) хората от Рюселхайм показаха първи тийзъри на своя компактен модел. Новата Astra L ще получи изцяло нова предница – чрез въведение в Mokka „Opel Vizor“.

Новата решетка ще означава и нови дневни светлини за компактния Opel. Опционално новата Astra освен LED фарове с матрични LED светлини. В задницата новооформеният надпис на модела е разположен под светкавицата на Opel.

Във вътрешното пространство Opel също продължава дизайнерската си философия. Бъдещата Astra ще получи като всички нови модели на марката „Opel Pure Panel“. Кокпитът приютява дигиталните комбинирани уреди и дисплея на инфотейнмънт системата в едно цяло – концепцията ни е позната от Mokka, но в Astra изглежда по-фино.  Бутоните за управление на инфотейнмънт системата са разположени пред монитора и са като „клавиши на пиано“.

Топмоделът Astra OPC ще се появи като Plug-in-хибрид

OPC – топмоделът на Opel Astra – ще се появи като Plug-in-хибрид. Разполагащото с300 к.с. задвижване ще бъде същото като при SUV-а Grandland X. Бензиновият двигател е с разработен обем от 1,6 литра, а задвижването – на четирите колела. Според информацията, ще има и още едно, по-слабо Plug-in-хибридно задвижване с предно предаване, както и бензинови и дизелови агрегати с 3 или 4 цилиндъра. Не еясо, дали от Opel планират електрическа версия.

При новия Opel Astra от Рюселсхайм ще използват техника на Stellantis, но дизайнът ще бъде собствен. В случая с Astra донор на техниката и платформата ще бъде Peugeot 308. И двата модела са базирани на платформата EMP-2. Пазарният старт на новияOpel Astra ще бъде още през тази година.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин