Opel отново на печалба!

2407
2018

Под ръководството на PSA Opel е печеливш за първи път от 1999 г. насам! Въпреки това бъдещето на развойния център остава неясно.

Opel се завърна изненадващо бързо в зоната на печалбите: през първото полугодие на 2018 г. Opel-Vauxhall вече не е на минус, за което бе похвален от шефа на концерна PSA Карлос Тавареш. За последно бившата дъщерна фирма на General Motors Opel заедно с британската си посестрима марка Vauxhall е била на печалба през 1999 г. Тавареш каза, че разходите при Opel са спаднали с 28 процента. През първите шест месеца на тази година концернът PSA е вдигнал оборота си в сравнение със същия период на миналата година с 40 процента на 38,6 милиарда евро. Делът на Opel-Vauxhall е 9,95 милиарда евро.

PSA продължава да води разговори с възможни партньори за развойния център на Opel в Рюселсхайм. В момента в центъра работят около 7500 души и той би могъл да се заеми с развойната дейност на целия концерн PSA – така съобщиха от Opel на 4-ти юли 2018 г.  Все още не е решено нищо конкретно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин