Opel лансира два нови пътнически варианта на Vivaro

Vivaro Tourer дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт като бизнес шатъл


17
авг.
2017

Opel разширява гамата на Vivaro с комфортните и функционални пътнически варианти Tourer и Combi+. И за двата нови модела Opel обещава първокласно оборудване и комфорт, близки до тези, предлагани от лек автомобил, както и гъвкави конфигурации за пътниците, съчетани с иновативни технологии и системи за асистенция. Пример за това са темпоматът с ограничение на максималната скорост, коженият волан и светлините за мъгла, които се предлага стандартно за двата варианта. В допълнение, Vivaro Tourer  ще блести с допълнителни дизайнерски детайли, когато отбележи световната си премиера на тазгодишното изложение във Франкфурт (IAA, 14 до 24 септември).

Vivaro Tourer предлага възможности на салон за бизнес и туризъм, благодарение на множеството възможни конфигурации на интериора. Вторият ред седалки с три индивидуални места с облегалки за ръце е монтиран на релсова система – стандартно оборудване за този функционален VIP шатъл. За осигуряване на лесен достъп до третия ред седалки, който също разполага с  релсова система, външните седалки на втория ред могат лесно да бъдат сгъвани напред, благодарение на функцията за лесен достъп Easy Entry. Нещо повече, Vivaro може да бъде поръчан допълнително и с втора плъзгаща се врата.

Тези, които биха искали да използват Vivaro Tourer като модерна мобилна стая за срещи могат просто да завъртят седалките от втория ред на 180 градуса, създавайки атмосфера, в която хората седят един срещу друг. Просторният ван е още по-комфортен, когато е оборудван с две, предлагани опционално и завъртащи се на 360 градуса седалки, а също и с кожена тапицерия и прибираща се масичка като опция. Преносимите компютри и други мобилни устройства могат лесно да бъдат свързвани с помощта на два USB порта и 220 волтов контакт (с мощност до 300 вата) на втория ред. Целият интериор стандартно е облицован в името на създаването на подходяща атмосфера. Светлините в тавана са базирани на изцяло LED елементи, осигуряващи приятно осветление в тъмнината. Автоматичната климатична система в предната част и ръчно настройваната климатизация отзад гарантират приятна температура, а стандартно затъмнените стъкла – възможност за уединение. Vivaro Tourer предлага ексклузивен екстериор, акцентиран от дръжките на вратите и задния капак, както и облицовките на огледалата в черно с лаково покритие. В допълнение се предлагат тонирани стъкла след втората колонка и 17-цолови диамантено шлифовани лети джанти.

Допълнителен комфорт в Combi+

Новият Combi+ е проектиран като комфортен пътнически и семеен минибус. Водачът може да се наслади на комфорта на седалката на водача с настройка в шест посоки с лумбална опора, облегалки за лактите и стандартно кожен волан; двамата пасажери пътуват в приятно контурирани седалки. Задните цели редове седалки, които са монтирани на релси и могат да се местят напред и назад, са стандартно оборудвани с опори за лакти, при което както вторият, така и третият ред могат да бъдат напълно демонтирани без необходимост от използването на инструменти. Освен това третият ред може да бъде сгънат на 180 градуса. Напълно облицованите странични части, електрозадвижваните стъкла и опционалното тапициране на пода подобно на килим допълнително допринасят за уютната атмосфера. Combi+ може да бъде поръчан и с втора плъзгаща се врата за по-лесен достъп и слизане. Ръчно контролираната климатична система за водача/пътниците до него и за задната част осигурява приятни температури в целия автомобил.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин