Opel започва рекламна кампания за новата Corsa с участието на Юрген Клоп

1811
2019

Новите Opel Corsa и Corsa-e вече бяха в центъра на вниманието на посетителите на тазгодишното международно автомобилно изложение IAA във Франкфурт. Сега предстои те да се появят и по пътищата, придружени от посланика на марката Opel Юрген Клоп. Защото е безспорно забавно да говорим за предимствата на авангардните технологиикато електрическата мобилност например, но още по-забавно е всеки да се запознае отблизо и лично с тях задволана на новото поколение на Corsa. А кой би могъл да излъчи това послание по-добре от успешния футболен треньор, който подлага на изпитание обещанията на германската марка по отношение на електрическата мобилност в новите телевезионни реклами, чието излъчване вече започва?

Харизматичният, харесван и забавен Юрген Клоп се грижи за изграждането на положителния имидж на марката Opel вече седем години и вече има зад гърба си  основни роли в повече от 20 германски и международни телевизионни рекламни кампании на Opel. Едновременно с това, той има и много бройни изяви катомотиваторза служителите и дилърите на компанията и като партньор за интервюта по време на събития.На този фон е напълнои естествено потвърденото намерение на автомобилния производител и на победителя в Шампионската лига през 2019 година да удължат своето успешно сътрудничествов дългосрочен план.

„Новата Corsa е най-подготвеният за бъдещетогермански автомобил в малкия клас“, отбеляза маркетинг директорът на Opel Тобиас А. Губиц. „Той е изпълнен с авангардни технологични решения,които намират най-ярко отражение в изцяло електрическатаCorsa-е. В същото време новото поколение е и изключително забавно за шофиране. Именно в това се съдържа и ясното послание в новата кампания. „

Новите Opel Corsa и Corsae–качете се и се насладете на удоволствието

Основна част от сюжета на новата кампания, която започва с Corsa-e, заемат темите заелектрическата мобилност,бъдещето на автомобила и начините занамаляване на емисиите[1]. Но всичко това не е достатъчно за Юрген Клоп, за когото тези разговори са нещо чудесно, но забавлението зад волана е много по-важно. Затова в новите телевизионни реклами всеки ще може да видитреньора на Ливърпул, който наистина  изпитва огромно удоволствие отуправлението на Corsa-e.

„Аз определено съм част от целевата група клиенти на новата Corsa-e“, споделя Юрген Клоп. “Електрическата Corsa е идеално превозно средство за ежедневните ми пътувания от дома до тренировъчното игрище, до стадиона Анфийлдили до летището. „Този автомобил е наистина страхотен във всяко отношение–в Opel определено са свършили много добра работа.“ Със своята акумулаторна батерия с капацитет от 50 кВтч, моделът с пет врати и максимална мощност 100 кВт (136 к.с.) може да измине до 330 километра с едно зареждане (WLTP[2]). На практиказа Клоп това означава, че ще му се налага да зарежда батерията само веднъж седмично.

Кампанията ще започне с телевизионните реклами на Corsa-e, но скоро след тях ще последват и ощевидеоклипове за версиите на Corsa с динамични и ефективни двигатели с вътрешно горене – в края на краищата всеки вариант на новото поколение се отличава с многобройни високотехнологични решения независимо от използвания силовагрегат и форма на задвижване. Също както и новата Corsa, изключително забавните видеоклипове също демонстрират нов подход със своите усъвършенствани компютърни графики (CGI) и модерни техники за заснемане. Кампанията с 360-градусов обхват, която насърчава в еднаква степен отговорността и както и забавлението зад волана, се изпълнява от агенцията „Velocity McCann“ от Франкфурт на Майн, Германия.

Зад кулисите” е допълнителна серия от видеоклипове, която показва колко много са се забавлявали Юрген Клоп и членовете на екипа по време на снимките на новата кампания. Tелевизионните реклами ще се допълват от средствата на външната реклама и съобщения в социалните медии във връзка с новото поколение на Corsa, която ще дебютира в автосалоните на дилърите на марката в Германия (с гама от високефективни двигатели с вътрешно горене) на 16 ноември.

Opel продължава офанзивата си за електрификация на гамата – към 2024 всички модели на Opel ще имат електрически версии

Всички варианти на новия Opel Corsa, с конвенционални двигатели или с електрическо задвижване, са на разположение на клиентите за поръчка от лятото на тази година. Същото важи и за plug-in хибридния вариант, който увенчава гамата на модела Grandland X и е звездата на друга нетрадиционна кампания, която подчертава многобройните възможности, които предлага електрическата  мобилност.

Моделите Corsa-e и Grandland X Hybrid4 със задвижване на всички колела (осреднен комбиниран разход на гориво според WLTP[3]: 1.4-1.3 л/100 км, емисии на CO2 от 32-29 г/км;според NEDC[4]: 1.6-1.5 л/100 км, емисии на CO2 от36-34 г/км) слагат началото на офанзивата за електрификация на гамата на Opel, която предвижда към 2024 година всички модели на Opel да бъдат електрифицирани. Лекотоварните автомобили с електрическо задвижване ще бъдат особено важни за изпълнението на транспортните задачи в т.нар. „последна миля“ в градските райони. Лекотоварният Vivaro-e ще излезе на пазара през следващата година, а електрифицираните версии на Opel Combo Life, Combo Cargo и Zafira Life ще го последват през 2021 година.

Изпълнители на кампанията:

Агенция:                                                        Velocity McCann, Франкфурт на Майн

Изпълнителен творчески директор:         Душан Дракалски

Творчески директор:                                   Франсис Драскау

Изпълнителна компания:                            Stink Films

Режисьор:                                                     Мартин Крайчи

Opel International:                                           Toбиас A. Губиц, директор маркова стратегия и маркетингови комуникации


[1]Opel Corsa-e се движи на изцяло електрическа тяга с нулеви нива на локалните емисии, но при производството на автомобила и на необходимата за задвижването му електроенергия се отделят съответните количества CO2.

[2]Данните по отношение на продължителността на автономния пробег са предварителни и се базират на измервания в съответствие с изискванията на изпитателната процедура WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Моделът все още няма издаденитипово одобрение от ЕС и Ceртификат за съответствие.Предварителните стойности могат да се различават от официалните данни, посочени в заключителното типово одобрение. Данните при ежедневна употреба в реални пътни условия могат да се различават и зависят от различни фактори.

[3]Данните за разхода на гориво и количествата на емисиите на CO2са определени на основата на измервания в съответствие с изискванията на изпитателната процедура WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Моделът все още няма издаденитипово одобрение от ЕС и Ceртификат за съответствие. Предварителните стойности могат да се различават от официалните данни, посочени в заключителното типово одобрение.

[4]Данните за разхода на гориво и емисиите на CO2 са определени на основата на изискванията и методологията на изпитателната процедура  WLTP, след което съответните стойности са преизчислени обратно към NEDC с цел сравнение с други автомобили в съответствие с изискванията на нормите R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 и R (EU) No. 2017/1151. Предварителните стойности могат да се различават от данните във финалното типово одобрение. Моделът все още няма издаденитипово одобрение от ЕС и Ceртификат за съответствие. Предварителните стойности могат да се различават от официалните данни, посочени в заключителното типово одобрение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин