Octavia срещу Focus и Megane: кое комби ще надвие конкуренцията? (ТЕСТ)


5
май
2021

СЪЩЕСТВУВАТ ХОРА, КОИТО гледат първо задницата. Имаме предвид тази на автомобила. И наистина е така – за какво ви е красива предница, ако задницата не ви върши работа? Каква е ползата, ако велосипедът не се побира в колата или ако товарният ръб е твърде висок и кучето не може да скочи вътре? Така че е по-добре да гледаме внимателно задницата.

При нашите кандидати от теста тук всичко е наред в това отношение. И ето че вече сме към края в сравнителния тест: новата Škoda Octavia Combi с 1,5-литров бензинов агрегат, 150 к.с. и механична скоростна кутия срещу Ford Focus Turnier с чисто нов 1-литров 3-цилиндров двигател, електрическо подпомагане и 155 к.с. и срещу наскоро обновеното Renault Mégane Grandtour с 1,3-литров 4-цилиндров агрегат (познат ни от A-клас!) със 140 к.с., също с ръчни скорости. В раздела за багажното отделение Octavia печели първата си победа. „Чехът“ с гени на VW винаги е бил позициониран между Golf и Passat, като предлаганото място е подобаващо щедро: 640 до 1700 литра вместимост на товарното пространство, Ford (635 до 1653) се класира малко след „чеха“, а Renault изостава леко с от 521 до 1504 литра. Но затова пък „французинът“ печели точки с други качества.

Чисто нова и вече в страхотна форма: Škoda Octavia е базирана на MQB Evo платформата на Golf. С комби задница моделът е с дължина от 4,69 метра и е дългучът в нашия тест.Най-удобното качване и най-много предлагано място, страхотни детайли като джобове за мобилни телефони в облегалките.
Волан с два лъча, широк тъчскрийн, кокпитът е отчасти тапициран с плат. Перфектното работно място
Много удобните ергономични и комфортни седалки с електрическо регулиране струват 790 лв.
Най-удобното качване и най-много предлагано място, страхотни детайли като джобове за мобилни телефони в облегалките.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин