Спорт » Oще един Шумахер се готви за DTM

Oще един Шумахер се готви за DTM

1211
2021

Дали още един Шуми ще влезе в DTM? Синът на Ралф Шумахер Давид (20) изпробва Mercedes-AMG GT3 (прибл. 550 к.с.) от DTM-отбора HRT на шампиона Максимилиан Гьоц на френската писта Пол Рикар в сряда и четвъртък.

Това го прави четвъртият Шумахер, който влиза в досег с най-популярните германски серии за туристически автомобили. Чичото на Давид – Михаел, кара Mercedes 190E Evo II в три състезания през 1990 и 1991 г. като джуниър пилот на Mercedes, а на финала през 1990 г. дори победи лидера в шампионата Джони Чекото (BMW).

Бащата на Давид – Ралф Шумахер, е записал 52 старта в DTM.

След приключване на кариерата си във Формула 1 бащата на Давид – Ралф, е записал 52 състезания за Mercedes в DTM от 2008 до 2012 г., два пъти е бил на подиума и веднъж печели полпозишън. А братовчедът Мик също застава зад волана на „бегачка“ от DTM: през 2018 г. той кара Mercedes-AMG C63 в рамките на шоу.

A сега и Давид Шумахер се качи в кокпита на Сребърна стрела. „Чувствата ми са смесени, но беше достатъчно, за да получа впечатления от автомобила“, казва младият пилот пред AUTO BILD. „Беше по-бързо, отколкото очаквах, и беше забавно. Да видим дали ще мога да се върна в някакъв момент.”

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ