Oфициално: новата Lada Niva с опционален шнорхел!

2312
2020

Lada представи новата Niva Travel – която визуално няма нищо общо с модела, който познаваме като Lada Niva или Lada 4×4. По-скоро това е фейслифт на Chevrolet Niva, който е създаден в джойнт-венчър в началото на хилядолетието и от юли 2020 г. продължава да бъде продаван под марката Lada.

За да се разграничат двата модела един от друг, представеният сега автомобил получава името Niva Travel. Предната част напомня силно на тази при Toyota RAV4, а ръбестите калници очевидно са вдъхновени от японските SUV.

Интериорът вероятно ще остане същият като при предшественика (на снимката).

Интериорът и двигателят остават същите

Maлко неочаквано, след фейслифта задните светлини на Niva Travel ще използват LED-технология, докато фаровете очевидно все още са оборудвани с традиционни лампи с нажежаема жичка. Все още няма снимки на интериора, но там не се очакват промени. Там ще остане аналоговия кокпит с малкия прикачен на инфотейнмънт системата. Lada ще запази и единствения двигател – 1,7-литров бензинов с 80 к.с. и 127 Нм.

Niva Travel има перманентно задвижване на всички колела с механичен централен диференциал. Lada предлага и офроуд версия с боядисана пластмасови планки по каросерията, шнорхел и офроуд гуми. Lada Niva Travel трябва да бъде пусната в продажба през 2021 година. Дали ще дойде в Европа остава под въпрос – двигателят едва ли ще отговаря на строгите норми за вредните емисии на ЕС.

Във версия Offroad Niva Travel ще разполага стандартно с шнорхел и офроуд гуми.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин