Oфициално изявление за новия собственик на Балкан Стар

1004
2017

Считано от 01.04.2017 г., генералнoто представителство за България за продажбите и следпродажбеното обслужване на марките Mercedes-Benz, Setra и Fuso се поема от компанията Силвър Стар Мотърс. Балкан Стар счита Силвър Стар Мотърс за опитен и компетентен експерт и отличен избор от страна на Daimler AG, който ще допринесе за по-нататъшното високо представяне на марките на българския пазар.

След трансформацията, групата Балкан Стар ще продължи да oперира на българския пазар в качеството си на генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България и оторизиран дистрибутор на Fiat Chrysler Automobiles S.p.A. за Jeep в България. Още през тази година компанията планира развитие на дейността си в посока на нови автомобилни марки. Балкан Стар ще продължи да предлага широка гама нови и употребявани леки автомобили. Клиентите ще могат да правят своя избор от богата наличност оригинални резервни части и аксесоари, сервизни договори, удължена гаранция. Освен това, групата Балкан Стар ще остане активна в бизнеса с тежкотоварни автомобили за мултибранд следпродажбено обслужване и ремаркетинг.

За Балкан Стар

Групата Балкан Стар е част от предприемаческата група Willi Betz и започва своята дейност през 1992 г. като генерален представител за марката Mercedes-Benz в България. През следващите години Балкан Стар разширява портфолиото си, като поема представителството на марки като Chrysler, Jeep, Dodge, Mitsubishi, Setra, Fuso, Fiat и Fiat Professional, както и марките Renault и Dacia, чpез партньора в групата – Ауто Франс 3000 – първия официален дилър на Рено Нисан България. Инвестициите на групата в бизнеса от 1992 година до момента възлизат на около 150 млн. лева, вложени в модерни продажбени и следпродажбени центрове. Продадените автомобили от групата на Балкан Стар от създаването на компанията до днес надхвърлят 35 000 броя. Компанията разполага с висококвалифицирани кадри. Със своя дългогодишен опит Балкан Стар се позиционира като ключов фактор на българския автомобилен пазар.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин