Oт мотоциклети до тежковози на „камионджийското“ изложение

3105
2018

Повече от 600 eкспоната, 54 фирми-изложители и над 20 премиери очакват посетителите на Международното изложение Truck Expo 2018. От 7-ми до 9-ти юни, силата и мощта на тежкотоварните автомобили в България отново ще стъпи на пистата на летище Лесново.

„За втора поредна година Асоциацията на автомобилните производители (АAП) организира това изложение, което е единствено за този бранш в България. Ще бъдат представени над 100 бранда – това е близо 90% от бизнеса на тежкотоварните превози. Освен тежката гама, която по традиция е в основата на изложението, отново ще участват колегите от N1 – автомобилите за товари до 3,5 тона, като тази година имаме участие и на мотоциклети за превоз на товари“, каза председателят на секция „Товарни автомобили“ в Асоциацията на автомобилните производители Георги Загоров. По думите му цялата гама индустриални транспортни средства ще бъде пред очите на българската публика и бизнес, както и свързаните с тях продукти и услуги – горива, масла, резервни части, ремаркета и полуремаркета, пътническите превози,  сервизно оборудване и др.

Сред техническите нововъведения, които ще бъдат представени на изложението, са различни системи за сигурност, за намаляване на разхода на гориво, за комфорт на водачите, системи за свързаност, разработки на двигатели с алтернативни горива, подчерта Владислав Атанасов, член на Управителния съвет на ААП. Ще видим система за следене на осевата линия, която предупреждава водача за излизане на камиона на лентата за движение, което може да предотврати тежък инцидент. Системата за аварийно спиране засича друго превозно средство или препятствие на близко разстояние и задейства различни софтуери, които  усилват спирачната тежест, спирачното усилие, като се стига до 100% спиране на автомобила. „Системите за сигурност и системите за комфорт на водачите са свързани. Водач, който е сигурен в своя автомобил и бива предупреждаван за потенциални инциденти, управлява по-комфортно и се изморява по-малко през дългите часове на път. Тези системи за сигурност и безопасност предотвратяват много инциденти по пътищата“, категоричен бе Владислав Атанасов. Той изброи още системи за намаляване разхода на гориво, като софтуер, който следи топографията на маршрута, предварително зададен за автомобила, така че той да може да се движи с най-оптималната скорост; адаптивния круиз контроли, който контролира скоростта в зависимост от превозните средства, които се намират пред автомобила; двигатели с алтернативно задвижване и много други.

TRUCK EXPO 2018 ще отвори врати на 7-ми юни и ще очаква своите посетители на 7 и 8 юни от 10:00 до 18:00 часа, а в съботния 9-ти юни – от 10:00 до 16:00 ч. И тази година ще има специализиран тест драйв, който ще даде шанс на всички професионалисти да се докоснат до най-добрите машини и да изпробват възможностите и удобствата на новите технологии и оборудване. За най-малките е предвиден детски кът с много забавления и игри, а всички посетители участват в голямата томбола с награди на TRUCK EXPO 2018 и за наградите на щандовете на изложителите. Входът е безплатен след регистрация на сайта: https://www.truckexpo.eu/visitors/registration.html

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин