/ Oбновеното Mitsubishi Space Star: премиум бюджетен модел за 22 990 лева

Oбновеното Mitsubishi Space Star: премиум бюджетен модел за 22 990 лева

Със Space Star Mitsubishi защитава позициите си в силно конкурентния сегмент на малките автомобили. Духовитият „японец“, представен в актуалното си поколение през далечната 2012, е атрактивен преди всичко с цената и оборудването си. Наличен е само един двигател, опциите за трансмисията са две, колкото са и нивата на оборудване без възможност за добавяне на почти никакви екстри.

22 990 лева стартова цена

Базовата цена на модела от 22 990 лева е съвсем малко по-висока от тази на най-евтината Dacia Sandero – 21 590 лева. При румънския модел обаче в серийното оборудване не е включен климатик, с какъвто по-компактното Mitsubishi винаги разполага.

След втория си фейслифт Space Star най-накрая получи новото лице на марката Mitsubishi. Радиаторната решетка на модела стана по-голяма и сякаш се сля с въздухозаборниците на бронята. Благодарение на всичко това моделът започна да изглежда по-зряло, a вертикалните червени ивици върху решетката на нивото на емблемата са допълнителен приятен акцент.

Благодарение на „загатнатия“ дифузьор и опционалните LED задни светлини Space Star изглежда по-спортно.

Преработените за фейслифта фарове вече не са разделени от ламарина, а сякаш се вливат в радиаторната решетка. В унисон с общата дизайнерска концепция, при фейслифта на Space Star Mitsubishi измести фаровете за мъгла малко по-високо. Допълнителните светлини вече са разположени в черни квадратни рамки със спортни ивици. По-малко са промените отзад, като новата задна броня със „загатнат“ дифузьор придава на автомобила по-спортен вид.

Интериор: Space Star разполага с Apple CarPlay

Интериорът на Space Star е подреден и функционален. Ако изберете по-скъпата версия Invite (от 25 990 лв.), ще получите и информационно-развлекателна система, която поддържа Apple CarPlay и Android Auto. В базовия вариант можете да разчитате на радио с USB. Space Star разполага с място за до петима души, а задната седалка стандартно е с Isofix-система за закрепване на детски столчета. В списъка със стандартно оборудване влизат още асистент за потегляне по наклон, автоматични чистачки, автоматични фарове и др.

Кокпитът е подреден, в скъпото ниво на оборудване получавате възможност за Apple CarPlay.

Maлкото Mitsubishi разполага само със 71 к.с.

Само един двигател и две трансмисии могат да бъдат поръчани за Mitsubishi Space Star. 1,2-литровият трицилиндров бензинов агрегат няма турбокомпресор и винаги генерира 71 к.с. Базовият вариант е с ръчна 5-степенна скоростна кутия, опционално се предлага автоматична CVT. Максималната скорост е 167 км/ч (163 км/ч със CVT), с ръчни предавки Space Star спринтира от 0 до 100 км/ч за 14,1 секунди, със CVT – за 15,8. Смесеният разход на гориво на CVT-модела е 4,6 л/100 км, при ръчна кутия – 4,7 л/100 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин