Oбновената Corolla ще може да бъде контролирана от смартфон

1610
2023

Toyota се фокусира върху нови, авангардни технологични решения в рамките на своята програма за усъвършенстване на моделите в гамата на Corolla за 2024 г. В резултат от това Corolla Хечбек, Corolla Touring Sports и Corolla Седан предлагат още повече удобство и изтънченост. 

Новата гама осигурява функционалността на базиран на смартфон, дигитален ключ и комфорта на системата за качество на въздуха nanoe -X™, която се бори с вируси, бактерии, алергени и лоши миризми в автомобила. Предлагат се и нови цветови опции, включително модерен зелен Super Green металик.

Тези нови елементи в оборудването са част от цялостния набор от усъвършенствани системи и компоненти в моделите в гамата Corolla, задвижвани от пето поколение хибридна електрифицирана технология на Toyota, която осигурява по-високи динамични качества и повече възможности за шофиране изцяло в електрически режим, с общо намаляване на разхода на гориво и емисиите. Гамата на Toyota Corolla от 2024 г. ще бъде достъпна за поръчки от януари 2024 г.

Лесен достъп с интелигентен дигитален ключ (Smart Digital Key)

Собствениците на Corolla могат да се насладят на удобството на новата технология Smart Digital Key. Системата позволява достъп и управление на функции на автомобила чрез смартфон, като алтернатива на физическия ключ.

Интелигентният дигитален ключ е съвместим с телефони на Apple и Android и позволява съхраняването на до пет индивидуални профила за всеки автомобил. Оторизираният потребител трябва просто да държи телефона в себе си, за да отключи вратата и да стартира автомобила, без да е необходимо да се стартира приложение, за да се получи достъп.

Технологията улеснява споделянето на достъп между членовете на семейството или упълномощаването на трети страни да използват автомобила – като например сервизни техници или спасителни и ремонтни екипи. Системата ще бъде полезна и за множество дейности от различно естество, като например за използването от платформи за споделяне на автомобили.

В цената на Corolla е включен едногодишен абонамент, а дигиталният ключ е стандартен от ниво на оборудване Executive + .

Защита на качеството на въздуха с nanoe -X™

Новата климатична система на Corolla разширява грижата за здравето и комфорта на всички пътници в интериора на автомобила с въвеждането на технологията за пречистване на въздуха nanoe -X™.

Разработена от Panasonic и представена за първи път в модел на Toyota в Европа, системата осигурява трилиони, пулверизирани водни частици с нано размери във въздушния поток на вентилационната система. С независими лабораторни тестове* е доказано, че тези хидроксилни радикали осигуряват широкоспектърни полезни ефекти, когато се използват в затворени пространства. В автомобили като новата Corolla те действат като:

  • Инхибират активността на бактериите и вирусите, пренасяни във въздуха
  • Помагат за предотвратяване на разпространението на мухъл
  • Инхибират цветен прашец и други алергени, като тези, свързани с домашни любимци
  • Разграждат опасни вещества, съдържащи се в твърди частици (PM2.5)
  • Премахват обичайните, неприятни миризми

Освен това използването на nanoe -X™ поддържа оптимално ниво на влага в атмосферата на кабината, което създава положителен ефект върху човешката кожа и коса.

Пътниците могат да се радват на тези функции всеки път, когато се използва климатичната система, но те са особено ценни при шофиране в градски райони, където замърсяването на въздуха е най-високо, или когато автомобилът се използва редовно от различни водачи и пътници. Системата е стандартна за новата Corolla, от ниво Executive +.

Нови цветови варианти

В унисон с най-новите тенденции, Toyota добавя нов зелен Super Green металик цвят към опциите за цветове на каросерията на Corolla Хечбек и Touring Sports. Този изключително наситен цвят се предлага ексклузивно при двуцветно съчетание, като е комбиниран с контрастен черен лъскав покрив и колони, с цел постигане на изискан, но същевременно спортен вид. За седана новият сребрист Precious Silver създава усещане за още по-премиум външен вид.

Моделите Corolla GR SPORT се предлагат с ново черно покритие Liquid Black за специфични детайли при версиите с по-високо оборудване. Те създават изискан, тъмен сатениран хромиран ефект за елементи като корпусите на огледалата на вратите, вложките на праговете и долната част на предния спойлер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин