AUTO BILD България / Oбилен дъжд на тестовете за „Златен волан на AUTO BILD” (ГАЛЕРИЯ)

Oбилен дъжд на тестовете за „Златен волан на AUTO BILD” (ГАЛЕРИЯ)

25 автомобила от различни класове се включиха в българското издание на най-престижния европейски автомобилен конкурс


24
окт.
2017

На 24-и октомври клуб хотел „Янакиев” в курорта Боровец стана домакин на тестовете за „Златен волан на АUTO BILD” в България, които по традиция се провеждат всяка година с участието на знаменитости, автомобилни състезатели и представители на медиите, както и на сервизния бранш. И през 2017 сред най-активните членове на нашето жури бяха Наско от БТР и основателят на D2 Митко Кърнев. При автомобилистите бяхме събрали пилоти от няколко генерации: с най-много опит беше легендата Илия Чубриков, а в оценките му помагаше и любителят на феновете по рали отсечките Ясен Попов и сина му Дани.

Новата и старата генерация: Виктория Гъркова, Симеон Симеонов, Илия Чубриков, Григор Григоров и Дани Попов (отляво надясно).

Освен от Попов-младши младата генерация беше представена и от новия шампион в родния рали шампионат Тихомир Стратиев, първенецa в Hyundai Racing Trophy 2017 Симеон Симеонов, както и от най-бързата дама за 2017 – Виктория Гъркова, която също кара в HRT. Своите оценки за автомобилите даваше и един от най-перспективно развиващите се състезатели у нас – Григор Григоров (2-кратен шампион в Hyundai Racing Trophy, шампион във V1 Challenge и шампион по планинско изкачване). Участниците в изпитанията имаха възможност да тестват машините по трасе, част от отсечка в стария формат на рали „България”. Дрифт сцената беше представена от 2-кратния европейски шампион Алекс Язов и знойната Ива Русинова. За проверката на инфотейнмънт системите се грижеше експертът на „Хардуер БГ” Григор Стоичков.

Тихомир Стратиев (отляво) и Димитър Кърнев

Вместо на златна есен, гостите бяха обляти от сериозен дъжд – това не бяха перфектните условия за разходка в планината, но се оказаха много добра възможност за проверяване на възможностите на колите в екстремни условия. И през 2017 г. основен спонсор на събитието беше ОМV България, а подкрепа за организацията оказаха клуб хотел „Янакиев” и хотел „Метрополитън” София, както и производителят на биозеленчуци Gimel.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин