NUVTON® XT: унищожителят на Covid-19

0105
2021

Не само покрай пандемията с Ковид-19 съвсем естествено си задаваме въпроса как може да се защитим максимално от вируси и бактерии. Те се пренасят по въздушно-капков път, но и чрез различни повърхности, до които имат досег носители и преносители на заразата. Това са разнородни плоскости като рецепции, бюра, пишещи средства, клавиатури на офис техника, бутониери на асансьори, сензорни екрани, вендинг машини и автомати или автомобилния интериор. Тези повърхности често не могат да се стерилизират по класическите способи с дезинфектант, защото биха се повредили или променили цвета и прозрачността си. Освен това дезинфектантите отделят летливи химикали и газове, които са предпоставка за индиректни повреди на електронната техника или фината механика.

За безконтактна дезинфекция и стерилизация на работните повърхности и машини вече има ефикасен уред с принцип на работа, основаващ се на бактерицидното действие на ултравиолетовата светлина – UV-C. Всички РНК вируси, включително Covid-19, губят своята вирулентност, когато са подложени на интензивно облъчване с UV-C светлина, т.е. деактивират се, вследствие на промяна на структурата на белтъците, които ги изграждат.

Този процес е възможен благодарение на уреда за безконтактна дезинфекция NUVTON XT. Проведените тестове в лаборатория по вирусология показват, че при облъчване от разстояние 10 сантиметра в рамките на 1 до 2 секунди, 99% от Covid–тестовата култура губи способността си да заразява. Уредът представлява преносим ръчен електрически инструмент с ръкохватка и бутон за управление.

Предлагат се три размера с различна мощност на светлинния източник. Мощността не оказва влияние върху ефективността на стерилизация, а само върху обработваната площ. С други думи, по-мощният уред обработва по-голяма площ за единица време.

Тестваната технология за контролирана и безопасна дезинфекция включва патентован електронен блок с обратна връзка по UV-C светлина: UV-C сензор следи силата на лъчението. Той указва кога лампата е готова за работа и калибрира автоматично при всяко включване. Сензорът следи за ресурса на лампата и информира чрез цветово кодиране в индикаторната част.

Манипулацията е изключително лесна. Уредът се хваща с ръка и от разстояние 10 см и с бавна скорост на движение на ръката – приблизително 15 см/сек – се облъчва третираната повърхност. Транспортира се куфар, съдържащ комплект от дистанционна подложка, захранващ кабел, лични предпазни средства и инструкции за работа и безопасност. Личните предпазни средства защитават опериращия от отражения на UV-C лъчи към очите или кожата на ръцете му, която не е покрита от ръкавите, когато се обработват огледални или гланцови повърхности.

NUVTON XT е идеалното решение за магазини с изложени открити мостри, които

често се пипат от клиентите или с възможност по тях да попаднат заразни секрети.

Работни места в офиси с голям поток от клиенти или обслужване на рецепции и гишета.

Както, разбира се, и за транспортен сектор: автосервизи, таксиметрови превози, автомобили под наем, автомивки и гаражи с повече автомобили. Надеждната дезинфекция с NUVTON XT не крие опасност от повреждане на техниката или оставяне на петна по тапицерията и таблото.

Уредът елиминира невидимата опасност на всякакви места с висока концентрация на хора – ресторанти, хотели, кафенета, обществени кухни, фризьорски и козметични салони, чакални и съблекални.

NUVTON XT е сигурен пазител и у дома, като дезинфицира надеждно сервизни помещения, битова санитария, кухни, коридори, дрехи, ключове и контакти.

Ефективен живот на лампата е 9000 часа или 540 000 минути. Дезинфекция на един автомобил отнема максимум 10 мин. Себестойност на обработката, т.е. само амортизацията на уреда, е 0,03 лева на автомобил. За жизнения цикъл на лампата могат да се обработят 54 000 автомобила. Подмяната на лампата струва само 40 лева.

Няма по-евтин, по-бърз и по-щадяща интериора технология за стерилизация и дезинфекция на автомобила!

Единичната крайна цена на уреда с включен ДДС:

NUVTON XT 300 – 1 616,09 лева

NUVTON XT 600 – 2 020,74 лева

NUVTON XT 900 – 2 425,40 лева

За контакти:

AUTO BILD България – 0888 598 660 – office@autobild.bg

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин