Novitec Torado N-Largo: синият снаряд с 860 к.с.

Novitec Torado превръща Lamborghini Huracán в N-Largo. „Раздутият“ суперавтомобил ще развива до 860 конски сили

1401
2016

Ако си купите Lamborghini Huracan и нещо в него ви липсва, обърнете се към Novitec. Благодарение на карбонов кит за външен тунинг Huracan „мутира“ до Novitec Torado N-Largo. Добавката в името N-Largo ни е позната от проектите на тунера по Ferrari F12 и California T. Зад нея всъщност се крие комплект раздувки.

Раздувките са задължителни при N-Largo

Отзад синият Huracan е „надебелял“ с 12 см по отношение на широчината. Проектираните от дизайнера Виторио Стросек калници могат да бъдат свързани без нитове към каросерията. Отпред широчината на Huracan е увеличена с 6 см. Благодарение именно на новите калници има място за джантите в размер 20/21 цола въпреки „свалянето“ на каросерията с 35 мм. Целият карбонов бодикит, състоящ се от предна и задна броня, прагове, раздути калници, антикрило и дифузор, е изпитан в аеродинамичен тунел. В момента се разработват и колоувъри, с които N-Largo ще „слезе“ още повече до земята.

Всички тунинг компоненти са тествани в аеродинамичния тунел. Праговете отвеждат въздух за охлаждане на спирачките отзад.

Всички тунинг компоненти са тествани в аеродинамичния тунел. Праговете отвеждат въздух за охлаждане на спирачките отзад.

Компресорен кит и други Hightech-добавки

В процес на разработка е и кит с компресор за V10-мотора! Когато той бъде готов, N-Largo ще се превърне в истински снаряд. Очаква се двигателят да развива 860 к.с. и 960 Нм – т.е. 250 „коня“ и 400 Нм отгоре в сравнение със серийната модификация. Все още няма данни за динамичните характеристики. В момента се предлагат два вида ауспухови системи – със или без клапи и от стомана или от високотехнологичния материал инконел. Цените на отделни компоненти или цялостна преработка се дават само при индивидуално запитване. Novitec планира серия от едва 25 бройки.

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин