AUTO BILD България / Novitec 812 Superfast: Ferrari от рая

Novitec 812 Superfast: Ferrari от рая


22
ян.
2019

Да подобриш върховното: с тази амбициозна задача са се заели хората от Novitec, когато започват да тунинговат Ferrari 812 Superfast. Основните промени са свързани с аеродинамичния пакет, направен от карбон и разработен в аеродинамичен тунел. В пакета влизат спойлер за предната броня, добавка за задния спойлер и прагове.

За момента промени по 6,5-литровия V12 със 789 конски сили не са планирани, те ще дойдат на по-късен етап. Novitec предлага нови пружини, които намаляват клиренса с 3,5 см. За да нямате проблеми с преодоляването на гърбици, можете да поръчате и кит за повдигане с 4 см, който работи с натискане на бутон. Така ще можете да опазите „устната“ от карбон под предната броня. Тунинг компанията поставя впечатляващи 21-цолови джанти отпред и 22-цолови отзад.

Най-силно ще се наслаждавате на операта от 12-те цилиндъра, ако поръчате изпускателната система от Inconel, същия материал като този, използван във Формула 1. Tази изпускателна система редуцира теглото с около 10 кг. Има и вариант за монтаж на клапи. От Novitec не оповестяват цени за тунинг кита, но с оглед на факта, че самото Ferrari 812 Superfast струва около 600 000 лева, вероятно те ще се доближават до цената на премиум модел от среден клас…

Още по темата

Card image cap
Abt Audi RS 6 „1 of 12“ – благородни добавки за RS 6

7
мар.
2016

Поредното тунинговано Audi RS 6? С още повече „коне“? При RS 6 R на Abt Sportsline мощността не е най-важното. AUTO BILD се докосна до „бегачката“ товарач с уникален характер!

Card image cap
ТТ-то на Abt с 500 к.с.

13
февр.
2017

Германската тунинг компания е направила най-мощния сериен „петак” още по-мощен

Card image cap

В последния брой:

Архив >