Nokian Tyres отпразнува откриването на новата си фабрика в САЩ


3
окт.
2019

Производителят на автомобилни гуми ще създава милиони бройки в една от най-модерните производствени бази в света.

Nokian Tyres отпразнува официалното откриване на производствената си база в Дейтън, Тенеси в сряда. Комплексът е разположен на 78 968 кв. м. (830 000 кв. фута) и е едно от най-модерните съоръжения за производство на гуми в света.

Компанията ще следва своите ценности – безопасност и устойчиво развитие, за да произвежда близо 4 милиона гуми годишно във фабриката, когато тя достигне пълния си капацитет. В тази фаза ще бъдат наети 400 служители. В момента фабриката е в пробен етап на производство и ще бъде готова да произвежда гуми за крайния потребител в началото на 2020 г.

Nokian Tyres си е поставила цел за пет години да удвои продажбите си в Северна Америка.

 „Тържественото откриване на фабриката в Дейтън е ключов момент в нашата стратегия за растеж“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres Хилле Корхонен.

„Нашият трудолюбив международен екип направи визията ни реалност чрез неуморна работа в екип и ние искаме да отпразнуваме постижението им. Фабриката в Северна Америка осигурява първокласни взаимоотношения с клиентите ни, предоставяйки им безопасни, устойчиви продукти, които са съобразени с нуждите на потребителите в този регион.“

Nokian Tyres e основана във Финландия и централата ѝ продължава да бъде на същото място. Именно там компанията изобретява първата зимна гума в света, първата всесезонна гума и продължава да изработва първокласни продукти във всички основни пътнически и транспортни сегменти, включително пазара на всесезонни гуми, в своите производствени комплекси във Финландия и Русия. Във фабриката в Дейтън компанията има за цел да отговори на нарастващото търсене в Северна Америка и да се възползва от възможностите, които се отварят в сегмента на всесезонните гуми.

Новата фабрика в Дейтън е резултат от непрестанното сътрудничество между лидерите в Северна Америка, експерти от Финландия и Русия, строителни работници, монтажници на оборудване и ентусиазиран екип от първа вълна местни служители, нетърпеливи да създадат едни от най-безопасните и устойчиви гуми на континента.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >