Nokian Tyres отново е сред лидерите в устойчивото развитие


9
февр.
2018

Nokian Tyres за поредна година бе обявена за една от най-устойчивите компании в света, получавайки бронзов клас в категория „Автомобилни компоненти“ на годишната класация за устойчиво развитие на RobecoSAM за 2018 г. Швейцарската RobecoSAM е една от най-известните и уважавани компании в световен мащаб за изчисляване на индексите за устойчивост.

 Тази година Nokian Tyres също така бе отличена с наградата “Industry Mover”, която се връчва на компанията, отчела най-голям ръст в устойчивото си развитие спрямо предишната година. Изключителният прогрес на финландците вече бе потвърден и от изкачването на бранда в известния Индекс за устойчиво развитие на Dow Jones – близо два пъти по-висок резултат от средното за сектора.

Като производител на премиум гуми, Nokian Tyres се стреми да бъде пример като отговорна компания, която се стреми към устойчиво развитие. Финландците си поставиха няколко цели в тази сфера до края на 2020 г., сред които намаляване на съпротивлението при търкаляне на гумите с марка Nokian със 7%, което намалява с 500 милиона килограма вредните емисии, генерирани от автомобилния трафик. Тази цел вече бе изпълнена, заедно с намаляване на вредните емисии, генерирани от производството на продукти на марката с 20%.

B Nokian Tyres също така имат амбиция да одитират процесите за производство на каучук на своите партньори и да елиминират замърсяванията. В града Нокия вече 100% от отпадъците се рециклират, докато във Всеволожск процентите са 90. RobecoSAM годишно оценява устойчивото развитие на повече от 2000 публични компании като взема предвид икономически, социални и фактори, свързани с околната среда. Тази година Годишната класация включва компании от 60 различни индустрии в 43 държави.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >