Nokian Tyres инвестира 16 млн. евро в супертехнологичен тестов център

2109
2016

За да ускори развитието на своите продукти, през 2017 г. най-северният производител на гуми в света отваря нов супертехнологичен център за летни и зимни гуми. Модерната развойна база ще се разпростира на площ от около 300 хектара в Санта Крус де ла Сарса, южно от Мадрид. В бъдеще центърът ще бъде използван най-вече за развитие на летните гуми с висок скоростен индекс, както и на характеристиките и представянето на зимните гуми при по-топло време.

Този нов технологичен център ще ускори трупането на опит в областта на летните гуми от компанията, която е известен иноватор в технологиите при зимните гуми. Стойността на инвестицията е около 16 милиона евро. Планира се строителството да започне в началото на 2017 г., а окончателното завършване на проекта в края на 2019 г. Центърът ще включва мултифункционално 5-километрово овално трасе, което ще позволява тестове на гумите с индекс Y (до 300 км/ч). Именно при този тип гуми е регистрирано засилено търсене в Централна Европа и Северна Америка.
Във вътрешността на овалната писта ще бъдат изградени и други тестови съоръжения. Те ще бъдат използвани за изучаване на поведението на гумите по време на аквапланинг, спиране и завиване на мокро. Пистата ще бъде подходяща и за повечето тестове за хомологация като тези за нивото на шум.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин