Nokian Tyres започва изграждането на нов технологичен център в Испания

2805
2018

Nokian Tyres стартира изграждането на нов изпитателен и технологичен център Испания. Церемонията за „първа копка“ се проведе този петък на територията на новия център в Санта Крус де ла Сарса. Първите тестови писти ще бъдат завършени през следващата година, а технологичният център се очаква да бъде напълно функциониращ през 2020 г.

Nokian Tyres в момента оперира в два тестови центъра във Финландия – Ивало и Нокиа. Добавянето на третото тестово съоръжение и технологичен център в топлия климат на Испания дава възможност за целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми. Целта е да се разработват още по-безопасни, по-функционални и екологични гуми. Основният акцент е върху летните и всесезонни високоскоростни гуми, тъй като има особено голямо търсене на разрастващите се за Nokian Tyres пазари в Централна Европа и Северна Америка.

Повече от десет различни тестови писти със съвременна технология за изпитване ще се помещават на обширната площ от 300 хектара. Те ще бъдат използвани за проучване на издръжливостта и представянето на гумите. Самата обиколка на съоръжението е седемкилометрова овална писта за тестване на гуми при скорости до 300 км/ч. Освен това пистите дават възможност за извършване на много от тестовете, необходими за качеството на гумите, като например, изпитанията за сцепление на мокра настилка и за шум при движение.

„Модерните и разнообразни тестови писти в новия технологичен център ще бъдат специално изградени за взискателната работа при разработването на всеки продукт на Nokian Tyres. Горещите климатични условия в Испания ни дават чудесна възможност да изпробваме нашите гуми през цялата година. Комплексните тестове и задълбоченото разбиране на нуждите на клиентите ни гарантират, че нашите първокласни гуми са с най-модерните технологии и работят надеждно при всякакви условия.“, каза Понтус Стенберг, вицепрезидент на отдела за продукти и технологии на Nokian Tyres.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин