Nokian Tyres е сред топ 10% от най-устойчиви компании в света

2709
2019

Nokian Tyres беше включена в Световния индекс за устойчиво развитие на на Dow Jones (DJSI World sustainability index) за трета поредна година. Компанията беше избрана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие (DJSI Europe index).

В 20 от 21 критерия на оценката от 2019 г. компанията е била поставена по-високо от средното за сектора на автомобилните компоненти в глобален мащаб.

 „Горди сме да бъдем част от водещите 10 процента на най-устойчивите компании в света. Устойчивостта е в основата на нашия бизнес и на бранда Nokian Tyres. Гордеем се с признанието и целият ни глобален екип продължава да се стреми към целите, които сме си поставили в работата ни по отношение на устойчивостта.“, споделя президентът и главен изпълнителен директор на компанията Хилле Корхонен.

Nokian Tyres се стреми да бъде лидер в устойчивостта като непрестанно работи за по-добра корпоративна устойчивост по отношение на продуктите и различните работни процеси. През май 2018 г., Nokian Tyres се присъедини към инициативата Science Based Targets, която се стреми да постигне целите на Парижкото споразумение.

Целта, да бъдат намалени емисиите на въглероден диоксид от гумите е изпълнена чрез намаление на съпротивлението при търкаляне със средно 7% (в сравнение с показателите през 2013), много преди заложения срок. Стремежът на тази решителна дейност е да подобри екосъобразността на продуктите без да бъде нарушена безопасността.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин