Nokian Tyres е сред водещите компании в света според Индекса на Дау Джоунс

2709
2018

Nokian Tyres отново бе включена е в Световния индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (Dow Jones’ DJSI World sustainabilityindex). Компанията също така бе селектирана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (DJSI Europeindex). В 20 от общо 21 критерия за оценяването през 2018 г., NokianTyres отбеляза по-висок резултат от средната стойност за сектора на автомобилните компоненти в глобален мащаб.

„Горда съм от персонала на компанията и целеустремената работа на всеки един човек в нея, която ни позволи да подновим мястото си в Световния индекс на Дау Джоунс, а също така и да бъдем включени в Индекса на Дау Джоунс за Европа. През последната година усъвършенствахме нашата фирмена култура и начин си на работа, както и различни аспекти на корпоративната ни устойчивост.Устойчивото развитие е в основата на нашата дейност и марката NokianTyres.“, споделя ХиллеКорхонен, президент и изпълнителен директор на NokianTyres.

NokianTyres непрестанно работи за подобряване на корпоративната устойчивост на своите продукти, дейността на компанията и целия сектор за автомобилни гуми. От 2012 г., компанията публикува доклади за устойчиво развитие, в съответствие с насоките на Глобалната инициатива по отчетност (GlobalReportingInitiative, GRI). През май 2018 NokianTyres се присъедини към инициативата Science BasedTargets. По-рано, компанията си постави цел за намаляване на съпротивлението при търкаляне на гумите в продуктовата си гама с 7%, в сравнение с базовата линия за 2013 г., което доведе до намаляване на емисиите на въглероден диоксид (CO2)с 500 милиона килограма CO2, и достигна тази си цел много по-рано – през 2017 г. Бързото постигане на заложените цели демонстрира решителната работа на NokianTyres за подобряване на екологичността на своите продукти, без да прави компромиси по отношение на безопасността.

„Една важна област по отношение на усилията ни за устойчиво развитие през следващите години ще бъде новият ни завод в САЩ. Искаме да бъдем пионери и по отношение на устойчивото развитие с новия завод.“, казва Корхонен.

NokianTyres ще продължи да работи върху всички аспекти на своята корпоративна устойчивост. Компанията иска да даде пример за целия сектор на автомобилните гуми и да създаде добавена стойност за хората, икономиката и околната среда.

Индексите представят най-устойчивите компании в света – включително NokianTyres

Индeксът за устойчиво развитие на Дау Джоунс (TheDow Jones SustainabilityIndex) представлява годишна оценка на големи, публично търгувани компании, изготвян от швейцарската организация RobecoSAM. За инвеститорите това e значима, цялостна корпоративна оценка на устойчивостта на една компания.RobecoSAM оценява корпоративната устойчивост по финансови, социални и екологични критерии. Независима оценка от международна компания подбира заинтересованите страни – клиенти, инвеститори и служители – с надеждно описание за работата по отношение устойчивостта на компаниите.

През 2018, RobecoSAM покани над 3,500 от най-големите публично търгувани компании от 47 държави, за да участват в оценка за устойчивост. Въз основа на оценката, първите 10% от тези компании бяха включени в Световния DJSI индекс като най-устойчивите компании в света.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин