Nokian Tyres е в челото на класацията за устойчиво развитие на Dow Jones


3
окт.
2017

Nokian Tyres попадна в световната класация на Dow Jones за устойчиво развитие DJSI. С краен резултат близо 2 пъти по-висок от средния за индустрията, финландската компания значително подобрява резултата си спрямо миналата година. Nokian Tyres постига 78 точки, което е само с 1 точка по-малко от лидера в индустрията в световен мащаб.

„Нашите служители са свършили чудесна работа в подобряването на всички аспекти на устойчивостта в компанията. Решимостта ни да бъдем пионер на устойчивостта в производството на гуми се демонстрира от нашите безопасни и екологични продукти, както и от включването ни в DJSI World. Определено сме на прав път и условията са чудесни за по-нататъшното подобряване на нашите операции“, каза президентът и главен изпълнителен директор Хил Корхонен.

Nokian Tyres работи в дългосрочен план, за да развие корпоративната социална отговорност по отношение на своите продукти, операциите на компанията и индустрията като цяло. От 2012 г. насам компанията публикува доклади за устойчивостта в съответствие с международните насоки на Световната инициатива по отчетност (GRI). Новите цели на Nokian Tyres за устойчиво развитие до 2020 г. включват, наред с други неща, значително намаляване на съпротивлението при търкаляне в продуктите на компанията, намаляване на емисиите на CO2 от производството с 20% и одитиране на всички свои естествени каучукови преработватели. Компанията възнамерява да продължи усилията си във всички области на устойчивостта.

Обявяване на най-устойчивите компании в света – включително Nokian Tyres

Индексът за устойчивост на Dow Jones (DJSI) е годишна оценка на устойчивото развитие на големите публично търгувани компании, съставяна от швейцарския RobecoSAM. За инвеститорите това е високо ценена и цялостна корпоративна оценка на устойчивостта. RobecoSAM оценява по финансови, социални и екологични критерии. Независимата оценка на международна компания предоставя на заинтересованите страни – клиенти, инвеститори и служители, надеждно описание на работата по устойчивостта на фирмите. През 2017 г. RobecoSAM покани близо 3500 от най-големите публично търгувани компании от 47 държави да участват в оценката за устойчивост. Въз основа на нея, първите 10% от тези компании бяха включени в индекса като най-устойчивите компании в света.

 

Още по темата

Card image cap
Новият PEUGEOT 2008, компактният SUV на марката

18
февр.
2016

PEUGEOT 2008 стъпи на ринга през 2013 година със силни аргументи. Клиентите особено оцениха неговата елегантност и динамика. Той се радва на непрекъснат растеж в продажбите с производство на над 500 000 автомобила в цял свят. В Европа този успех се илюстрира с място на подиума в сегмента, твърдо установено от пускането му на пазара.

Card image cap

В последния брой:

Архив >