Nokian Tyres е в челото на класацията за устойчиво развитие на Dow Jones

0310
2017

Nokian Tyres попадна в световната класация на Dow Jones за устойчиво развитие DJSI. С краен резултат близо 2 пъти по-висок от средния за индустрията, финландската компания значително подобрява резултата си спрямо миналата година. Nokian Tyres постига 78 точки, което е само с 1 точка по-малко от лидера в индустрията в световен мащаб.

„Нашите служители са свършили чудесна работа в подобряването на всички аспекти на устойчивостта в компанията. Решимостта ни да бъдем пионер на устойчивостта в производството на гуми се демонстрира от нашите безопасни и екологични продукти, както и от включването ни в DJSI World. Определено сме на прав път и условията са чудесни за по-нататъшното подобряване на нашите операции“, каза президентът и главен изпълнителен директор Хил Корхонен.

Nokian Tyres работи в дългосрочен план, за да развие корпоративната социална отговорност по отношение на своите продукти, операциите на компанията и индустрията като цяло. От 2012 г. насам компанията публикува доклади за устойчивостта в съответствие с международните насоки на Световната инициатива по отчетност (GRI). Новите цели на Nokian Tyres за устойчиво развитие до 2020 г. включват, наред с други неща, значително намаляване на съпротивлението при търкаляне в продуктите на компанията, намаляване на емисиите на CO2 от производството с 20% и одитиране на всички свои естествени каучукови преработватели. Компанията възнамерява да продължи усилията си във всички области на устойчивостта.

Обявяване на най-устойчивите компании в света – включително Nokian Tyres

Индексът за устойчивост на Dow Jones (DJSI) е годишна оценка на устойчивото развитие на големите публично търгувани компании, съставяна от швейцарския RobecoSAM. За инвеститорите това е високо ценена и цялостна корпоративна оценка на устойчивостта. RobecoSAM оценява по финансови, социални и екологични критерии. Независимата оценка на международна компания предоставя на заинтересованите страни – клиенти, инвеститори и служители, надеждно описание на работата по устойчивостта на фирмите. През 2017 г. RobecoSAM покани близо 3500 от най-големите публично търгувани компании от 47 държави да участват в оценката за устойчивост. Въз основа на нея, първите 10% от тези компании бяха включени в индекса като най-устойчивите компании в света.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин