Nokian Rockproof носи на много бой извън пътя!

0310
2016

Rockproof, новата гума на Nokian, предлага екстремна издръжливост за професионална употреба и офроуд ентусиасти. Новата гумата е в стихията си на пресечен терен, в каменоделни кариери, гористи местности, минодобивни райони и сечища. Устойчивата на нарязване каучукова смес Nokian Rockproof Hybrid, използвана за направата на блоковете на гумата, в комбинация с агресивната им шарка осигурява на гумата супериздръжливоса. Новата гума е създадена за лекотоварни автомобили камиони и SUV-ове. Скоростният индекс на новата гума е Q (160 км/ч) и в Европа тя ще се предлага в 8 размера, които ще са на разположение на потребителите в началото на 2017 г.

Оптимизираните стабилизатори на протекторните блокове осигуряват по-прецизно управление и стабилност. Различният ъгъл на двете страни и шахматно разположените  странични блокове гарантират, че те остават стабилни, а дъното на периферните канали няма да бъде увредено дори и при по-грубо шофиране. Подсилената горна част на страницата осигурява допълнителна защита срещу спукване и нарязване от остри камъни. Специални издатини върху основата на каналите на гумата предотвратяват заклещването на остри и назъбени камъни между протекторните блокове и опасността от пробиване на гумата. Тази технология увеличава експлоатационния живот и дава допълнителна защита срещу повреди в конструкцията на гумата при движение по неравен терен.

Разработената от Nokian Tyres технология Aramid Sidewall предлага нов вид протекция при тежка употреба и взискателни условия. Структурата на страниците съдържа суперздрави арамидни влакна, които подсилват страничната част на гумата, правейки я по-устойчива на удари и нарязване от предмети, които иначе лесно биха я увредили. Повредите върху страниците обикновено налагат смяна на гумата с резервна. Арамидните влакна намират широко приложение в космическата и военната индустрия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин