/ Nokian Line получи оценка „добър” в тестовете на летни гуми на ADAC

Nokian Line получи оценка „добър” в тестовете на летни гуми на ADAC

„Силни страни: + много добре балансирана, + особено добра на сухи пътища, + добра на мокри пътища, + доста нисък разход на гориво” – това е оценката на германския автомобилен клуб ADAC за лятната гума Nokian Line с размер 185/65 R15 H за малки и компактни автомобили. Nokian Line е „Горещо препоръчвана” от швейцарския автомобилен клуб TCS и австрийския ÖAMTC.

Nokian zLine е препоръчвана от ADAC, подчертавайки нейния „доста нисък разход на гориво” в тестовете на летни гуми размер 225/45 R 17 Y, които автомобилният клуб проведе през 2016 г. Nokian zLine получи оценка „добър” според тестовите критерии „сух път”, „разход на гориво” и „износване”. Оценката на TCS и ÖAMTC е „Препоръчвана”.

Спортната Nokian zLine е „Горещо препоръчвана”

„Горещо препоръчвана” е резултатът на спортната Nokian zLine в тестовете на летни гуми, проведени през 2016 от германското автомобилно списание Auto Zeitung и асоциацията за технически надзор GTÜ. Nokian zLine се движи сигурно и предвидимо на мокри пътища. „Ниското съпротивление при търкаляне е една от силните страни на Nokian zLine”.

Всесезонната гума Nokian Weatherproof получи обща оценка „добър+” и препоръката „GUTE FAHRT-recommendation” и зае второ място в тестовете на всесезонни гуми през 2016 г. на германското автомобилно списание GUTE FAHRT. Тя получи и „много добър–” в категорията „зимни гуми”, показвайки най-доброто сцепление при форсиране и най-доброто спиране на сняг. Nokian Weatherproof показва добро и балансирано поведение на сухи пътища и се справя добре при спиране на мокър път. Резултатът от тестовете за аквапланинг е „много добър”. „Много добро” е и нейното съпротивление при търкаляне.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин