Тежки » Товарачи » Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания за компоненти на тежкотоварни машини Levypyörä Oy

Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания за компоненти на тежкотоварни машини Levypyörä Oy

0608
2019

В съответствие със стратегията си за растеж Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания Levypyörä Oy, производител на различни компоненти за тежкотоварни машини, сред които колела и джанти. С двете си бизнес линии – джанти и стоманени конструкции, Levypyörä обслужва няколко реномирани производителя на оборудване, както и потребители на резервни части от секторите на лесовъдството, земеделието и строителството. Годишните продажби на Levypyörä са за приблизително 18 милиона евро.

 „Чрез това придобиване, Nokian Heavy Tyres може да предложи нови решения на своите клиенти и да увеличи обема на производство, както и още повече да подобри нивото на услугите си. Levypyörä е доверен партньор на компанията от много години. Придобиването открива допълнителни посоки за растеж и възможност да предоставяме цялостно решение за нашите клиенти – производители и потребители на резервни части.“, казва Ману Салми, управляващ директор на Nokian Heavy Tyres.

 „Като част от водещ производител на гуми за специализирани превозни средства, имаме страхотна възможност за още по-голям растеж и за развитие на продуктите и услугите на Levypyörä на глобално ниво, както и да подсилим взаимоотношенията си с клиенти и доставчици.“, казва Ларс Оянсуу, управляващ директор на Levypyörä.

Levypyörä (levypyora.fi/en) е основана преди 64 години и в нея работят около 100 души в Настола, Финландия. Компанията е водещ доставчик на колела с приложение в производството на тежкотоварни машини, а също и за потребителите на резервни части. Тя се ангажира да развива екологични процеси, които намаляват емисиите на въглероден диоксид, а също така не използват разтворители при боядисване. Levypyörä е била част от корпорацията Weckman Steel.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин