Nokian Hakkapeliitta 44: гумата за снежните чудовища

0802
2017

Екстремните зимни условия на север изискват специален опит. Това не е изненада за финландците от Nokian Tyres и за специалистите от Arctic Trucks – исландска фирма, специализирана в преработката на 4х4 автомобили. Двете компании често си партнират при справянето с най-тежките зимни условия. Последният резултат от партньорството между двата експертни екипа е зимната гума Nokian Hakkapeliitta 44.

В тежките зимни условия Nokian Hakkapeliitta 44 се чувства у дома си

В арктическия климат е важно да можеш да разчиташ на своите гуми и да си сигурен, че пътуването ти няма да бъде прекъснато от спукана гума или непроходим маршрут. Специализираните автомобили на Arctic Trucks се използват за полярни експедиции, така че техните гуми трябва да отговарят на много високи изисквания. Nokian Hakkapeliitta 44 е особено подходяща за специалните експедиционни автомобили на Arctic Trucks благодарение на отличното си сцепление с настилката и устойчивостта против наранявания. Моделът тежи около 70 кг, а диаметърът му е над метър. Благодарение на всичко това гумата се справя с дълбокия сняг без проблеми.

Средната част на протекторната шарка включва много остри V-образни ъгли, които са оптимизирани да почистват протекторните канали от снега и кишата. Ширината на протектора, както и максималното въздушно пространство гарантират, че гумата се движи ефективно и върху мека настилка. Снегът не е проблем за Nokian Hakkapeliitta 44, уверява Кале Кайвонен, мениджър Развойна дейност в Nokian Heavy Tyres.

Nokian Hakkapeliitta 44 се справя с лекота с всякакъв терен. Подсилените бордове осигуряват балансирано управление при неочаквани ситуации, а подсилващото ребро осигурява усещане за прецизно управление. Специалната смес на протекторите Nokian Tyres Polar Expedition комбинира първокласно сцепление и издръжливост при екстремно студено време. Опционално Nokian Hakkapeliitta 44 може да бъде оборудвана и със 172 шипа. Основно обаче гумата ще бъде употребявана без шипове.

Nokian Hakkapeliitta 44 е началото на нова глава в сътрудничеството между арктическите експерти. Новата гума ще бъде налична в размер LT475/70 R17 и е специално проектирана за тежките SUV 4х4 автомобили на Arctic Trucks. Производството на Hakkapeliitta 44 ще започне в близките месеци и ще се предлага на пазара ексклузивно от Arctic Trucks.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин